Hoppa till sidans innehåll

Historisk framgång för Hjo TK:s ungdomar?


Så vitt vi kunnat utröna skrev Märta Petersson och Gustav Andersson historia genom att för första gången se till att Hjo TK representeras av två spelare i Next Generation Cup (tidigare Kalle Anka Cup) samma år. 

Gustav knep en av två platser till finalspelet i PS11 efter stabilt spel genom hela poolspelet vann samtliga tre matcher utan set förlust. För att i finalen vinna över Alexander Skoog Uddevalla TK med 6-4, 6-2.

Märta knep också hon en av två platser till finalsepelet men då i FS13 trots att hon ett år ung. Detta efter att ha tagit sig till final efter tre tuffa matcher mot ett år äldre tjejer i poolspelet där det blev en förlust och två vinster. I final ställdes hon inför en svår utmaning då hon mötte Jonna Söderberg Uddevalla TK som tillika är Märtas ordinarie dubbelpartner. Det blev som väntat en känslomässigt svår match som svängde  fram och tillbaka. Märta vann första set med 6-2 för att sedan tappa lite av spelet och förlora andra setet med 6-1. I tredje och avgörande set visade hon dock att hon ville till Svergiefinalen och spelade på näst intill toppen av sin förmåga i detta avgörande vilket gav segern med 6-2.

Utöver att Gustav och Märta har gjort en väldigt bra prestation skall nämnas att det inte är möjligt utan en bra verksamhet. I denna verksamhet utgör naturligtvis vår tränare Martina grunden som ger ungdomarna en trygg, stabil och kunskapsmässigt mycket bra grund att stå på. Övriga spelare i träningsgrupperna har också en stor del i detta. Det är den jämna nivån i träningsgrupperna och därigenom hög kvalité på träningarna som har gjort Märta och Gustavs framgång möjlig.

Sverigefinalerna börjar veckan efter midsommar och om detta kan ni läsa mer på http://svtfnextgeneration.se/cup.

Uppdaterad: 05 JUN 2017 11:33 Skribent: Patrik Petersson
Epost: Adressen Gömd

HTK's sponsorer:

bendersLogo

 

Kopia av untitled

  

Sponsor "800"

Tävlingssponsor

Mogensen AB

 Övriga

Grönköpings Spel o Godis AB

Vill Du synas med ditt företag här, kontakta Jan Englund 0733-906527

HTK swish:

123 526 28 11

 

Klicka för vädret i Hjo

 

Historik

 

"HTKs retursystem"

 

Unik tennisbok från Fagerström - klicka för info

 

 

 

räknare
räknare

 

 

Jubileumslogga

Postadress:
Hjo TK - Tennis
Box 141
54422 Hjo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info