Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset


Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Naturpassetär en friskvårdssatsning från Svenska Orienteringsförbundet. Här kan du läsa mer om Naturpasset i allmänhet.

 

Hjoygdens OK arrangerar varje år två olika naturpass, ett i stadsmiljö och ett i skogsmiljö. Gemensamt för de båda passen är att du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning och du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra.

Både stads- och skogspasset finns att köpa på Hjo Turistbyrå eller i Hjobygdens OK:s klubbstuga i Högaliden.

 

Naturpasset i Hjo Stad - Fotopasset

Detta naturpass passar utmärkt för dig som vill få motion i enkel närmiljö och samtidigt se dig omkring i den vackra småstaden Hjo.

Med hjälp av en karta över Hjo Stad tar du dig fram i egen takt till olika kontroller där foton är tagna. Din uppgift är sedan att para ihop ett foto med en kontrollpunkt. Promenera, jogga eller varför inte ta en cykeltur runt staden.

 

 Naturpasset Hjo stad 2012

Så här såg Fotopasset ut år 2012. 

 

Naturpasset i Högaliden - Skogspasset

Skogspasset tar dig upp till Högalidens Friluftsområde där du i naturskön terräng får chansen att testa på enkel orientering.

Till din hjälp har du en karta med utmärkta kontroller på och vid varje plats finns en kontroll med ett nummer i. Detta nummer skriver du in i ditt startkort. Kontrollerna varierar i svårighet, allt från enkla stigkontroller till lite svårare kontroller där du får utmana dig själv utanför stigarna.

Kontroll-Naturpasset

Naturpassets kontroller i Högaliden ser ut så här.

 Naturpasset Högaliden 2012

 Så här såg Skogspasset ut år 2012.

 

 

 Naturpasset banner

Uppdaterad: 17 FEB 2018 19:42 Skribent: Johan Törnroth

EventorBanner

Logo_naturpasset_rgb

Bingopromenader

hittaklubb.nu

 

 

Våra samarbetspartners

ICA Supermarket

 

Hjo-Verktyg AB

 

Hjo Tidning

 

Grenabo

  

 

Däckteam Hjo

 

SM Sport logotyp

 

Hem&Hobby

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Postadress:
Hjobygdens OK - Orientering
Carl-Christian Schmiterlöw, Årby Holmen
54493 Hjo

Kontakt:
Tel: 0703444429
E-post: cc.schmiterlow@gmail...

Se all info