Hoppa till sidans innehåll

Cykel


MTB-Barn/Ungdom

Tisdagar

Barn/Ungdom 8-16år 18:00-19:15 

Plats: Dackestupet

MTB-Cyklingen bygger på Teknik, Balans och uthållighet. Vi använder oss av hjälpmedel för att hjälpa barnen att utveckla sin teknik och balans. Desto äldre barnen blir så bygger vi in lite mer uthållighet i övningarna.

Utrustning för barn/ungdom

Att ha rätt utrusning underlättar och gör träningen roligare. Storleken på cykeln är viktig för hur barnet ska utveckla sina tekniska förmågor. Här följer en liten storleksguide vid val av cykel. Dessa är bara en utgångspunkt. Prata med en kunnig cykelhandlare för bästa hjälp med val av storlek på cykeln. Cykel 33:an i Vimmerby har mångårig erfarenhet av cykling som tävlings- och träningsredskap.

  • Cykel, Hjälm och vattenflaska är obligatoriskt.

Ålder                            Storlek på hjul.

           5-7 år                           20 tum
          8-10 år             24 tum
         10-12 år             26 tum

Underhåll

Cykeln är ett redskap. För att barnet ska tycka det är roligt så är det viktigt att cykeln underhålls. Lämna gärna in cykeln på service någon gång per säsong eller om du är händig så kan du göra det själv. Lägg fokus på växlar, kedja och bromsar fungerar som det ska. Gör alltid en "Bike check" för att säkerställa att cykeln är funktionsduglig och säker. Hur du gör en "Bike check" kan du se på anläggnistavlan i dackestupet.

Fart efter kamrat LVG-Motion

Måndagar kl. 18:00-18:45

Plats: ICA Nära Krysset

Vi samlas vid ICA Nära Krysset och cyklar ca 1h på mindre trafikerade vägar. Alla är välkomna med för grenen lämplig utrustning. Hastigheten bestäms av kompetensen i gruppen. Vi tränar på tekniska aspekter som är viktiga för landsvägscykling så som "Klungkörning", "Fartkontroll"mm. Du har samtidigt möjlighet att få råd och tips om din utrusning.

Fart efter kamrat MTB-Motion

Torsdagar kl. 18:00-18:45

Plats: ICA Nära Krysset

Vi samlas vid ICA Nära Krysset och cyklar ca 1h i mindre teknisk terräng. Alla är välkomna med för grenen lämplig utrustning. Hastigheten bestäms av kompetensen i gruppen. Vi tränar på tekniska aspekter som är viktiga för mountainbike bl.a vad du ska tänka på i teknisk terräng mm. Du har samtidigt möjlighet att få råd och tips om din utrusning.

Att delta i träningsgrupperna kräver medlemsskap i föreningen

Välkommen till oss i Hjorten CC!

Uppdaterad: 18 JAN 2020 21:17 Skribent: Roberth Sundberg
E-post: Adressen Gömd

Våra Sponsorer 


Bildresultat för jonssons entreprenadRelaterad bild


 


Bildresultat för ica nära krysset virserum


 


 


  


 


 

  


  


 


 


   


 


 

 

Postadress:
Hjortens SK - Cykel
Peter Karlsson, Björkmossavägen 2a
57080 Virserum

Kontakt:
Tel: 049531634
E-post: sundberg_roberth@out...

Se all info