Hoppa till sidans innehåll

Att vara cykelförälder


 

Att se sina barn utvecklas är bland det bästa som finns med att vara förälder. Våra barn är individer som växer och formas av intryck de får när de möter andra barn, ungdomar och vuxna på t ex cykel träning hos Hjorten i Virserum. En del i att det blir en bra upplevelse faller på oss som föräldrar.

Som cykelförälder hjälper du till att skapa så bra förutsättningarna som möjligt för att cyklisten ska utvecklas som cyklist och idrottare. Cykling är en individuell sport och alla har olika mål med sin träning, en del vill bli bättre cyklister och vara med på lokala tävlingar medan andra siktar mot högre mål.

Som cyklist utvecklas och tävlar du individuellt men har gemenskapen och sammanhållningen i klubben. När det är träningar och tävlingar umgås alla åldrar och de hejar fram, hjälper och stöttar varandra. På samma sätt som barn och ungdomar skapar nya vänner för livet så sker samma med oss cykelföräldrar, vi hjälps åt med det mesta och har kul under tiden.

Att tränaren bestämmer på träningen är en självklarhet, men som föräldrar kan vi underlätta tränarjobbet (som är lika frivilligt som träningen är för våra barn) genom att:

  • Hjälpa cyklisten att komma i tid och att utrustningen är i skick innan träningen börjar.
  • Cykel, Hjälm och vattenflaska är obligatoriskt.
  • Ha god kontakt med tränare och andra föräldrar.
  • Vara med på träningen och heja på, alla mår bra av beröm!
  • Hjälp till där du kan!

Utrustning

Att ha rätt utrusning underlättar och gör träningen roligare. Storleken på cykeln är viktig för hur barnet ska utveckla sina tekniska förmågor. Här följer en liten storleksguide vid val av cykel. Dessa är bara en utgångspunkt. Prata med en kunnig cykelhandlare för bästa hjälp med val av storlek på cykeln. Cykel 33:an i Vimmerby har mångårig erfarenhet av cykling som tävlings- och träningsredskap.

Ålder                                        Storlek på hjul.

      5-7 år                  20 tum
          8-10 år             24 tum
         10-12 år             26 tum

Underhåll

Cykeln är ett redskap. För att barnet ska tycka det är roligt så är det viktigt att cykeln underhålls. Lämna gärna in cykeln på service någon gång per säsong eller om du är händig så kan du göra det själv. Lägg fokus på växlar, kedja och bromsar fungerar som det ska. Gör alltid en "Bike check" för att säkerställa att cykeln är funktionsduglig och säker. Hur du gör en "Bike check" kan du se på anläggnistavlan i dackestupet.

Välkommen till oss i Hjorten CC

Våra Sponsorer 


Bildresultat för jonssons entreprenadRelaterad bild


 


Bildresultat för ica nära krysset virserum


 


 


  


 


 

  


  


 


 


   


 


 

 

Postadress:
Hjortens SK - Cykel
Peter Karlsson, Björkmossavägen 2a
57080 Virserum

Kontakt:
Tel: 049531634
E-post: This is a mailto link

Se all info