Hoppa till sidans innehåll

6e Junicupen 2014, en fotbollsfest i Hästevik.

20 JUN 2014 09:04
På Nationaldagen var det stor fotbollsfest i Hästevik. Det var Hjuviks AIK som bjudit in till 6-junicupen, en 5-manna cup för pojkar och flickor i åldrarna 8-9 år. Runt 20 lag från hela Göteborg deltog vilket var mycket bra med tanke på att detta var
  • Uppdaterad: 17 JUN 2017 10:05

Klockan nio på fredagen drog matcherna igång på Hästeviks fantastiskt fina gräsplaner, som då badade i solsken från en nästan klarblå himmel. Det var lag från bla Hovås, Warta, Säve, Hönö, Älvsborg, Zenith och Hjuvik som inledde cupen. Varje match spelades under 2x12 minuter och dramatiken, likväl som publiken, var stor. Hejaramsor och applåder ekade och det var svettiga barn som slet och kämpade på fotbollsplanerna. Totalt spelades närmare 40 matcher och inte förrän en bra bit in på eftermiddagen hade den sista matchen spelats.

Dagen bjöd tyvärr inte bara på solsken utan en hel del regnskurar vid lunchtid som sedemera resulterade i ett rejält ösregt framemot eftermiddagen. Detta verkade dock inte påverka de tuffa fotbollspelarna som spelade på med samma entusiasm och glöd oavsett väder.

Hur gick då cupen? Alla spelare var vinnare och gick hem med en guld-medalj runt halsen. Vissa lämnade fotbollsplanerna dyblöta av regnet, men känslan var att alla trots det lämnade med ett leende på läpparna. Vi ser redan fram emot nästa års cup.

Patric Edgren

Skribent: Katarina Axelson

Ladda ned Appen Min Fotboll
Läs mer 


Knattefotbollen Covid19 Uppehåll 
Barn födda 2014,

Läs merPostadress:
Hjuviks AIK - Fotboll
Torslanda Hästeviks väg 59
42341 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info