Hoppa till sidans innehåll

Fotbollsfest i Hästevik igen 2015.

08 JUN 2015 12:41
På Nationaldagen var det stor fotbollsfest i Hästevik. Det var Hjuviks AIK som, för andra året i rad, bjudit in till en 6:e-juni cup för pojkar och flickor i åldrarna 8-9 år.
  • Skapad: 08 JUN 2015 12:41

Det hela började med att tränare Harald Jeppsson, för några år sedan, kläckte ur sig att klubben borde starta en fem-manna cup. Det tog några år men 2014 förverkligades ideén och runt 20 tävlande lag anmälde sig. Dagen blev lyckad och gav mersmak. En tradition var född.

Planeringen av årets cup började redan i slutet av januari, och det var mycket som skulle roddas ihop. Tanken är att det är föräldrar till Hjuviks spelare i 8-9 års åldern som skall driva cupen varje år.
- Jag är verkligen imponerad av allas engagemang, säger Patric Edgren styrelsemedlem och cup-ansvarig för Hjuviks AIK. Föräldrar har ställt upp trots att de har mycket annat att göra. Det har bara varit glada miner och god stämning. Allt har bara flutit på.
- Trots att det bara är andra året vi kör cupen, så är den redan full, fortsätter han. I år hade vi närmare 60 lag anmälda. Det är max vad vi klarar av vad gäller spelplaner men även parkering av närmare 300 bilar under en dag.
Där fick dom ta hjälp av klubbens F01 som ställde upp som parkeringsvakter och såg till att dirigera bilar dit där det fanns plats att stå. Som tack fick de ett tillskott till sin lagkassa, där de sparar pengar för att åka till en cup vid medelhavet om något år.
- Där får vi verkligen tacka Bertil i Hästevik som upplåtit del av sin mark för att hjälpa oss att lösa parkeringsproblemet, hälsar Björn Ohlén, ordförande i klubben samt pappa till en F01:a. Utan den ytan hade vi fått problem.

Det var en lång dag där första avspark gick av stapeln redan 08:30. Varje match spelades under 2x12 minuter och dramatiken, likväl som publiken, var stor. Hejaramsor och applåder ekade och det var svettiga barn som slet och kämpade på fotbollsplanerna. Totalt spelades 114 matcher under dagen och inte förrän 18:30 hade den sista matchen spelats.

6e juni 6 6e juni 1

Dagen bjöd tyvärr inte bara på solsken utan hela förmiddagen bestod av duggregn med några skurar, först vid lunchtid tittade solen och den klarblåa himlen fram. Detta verkade dock inte påverka de tuffa fotbollspelarna som spelade på med samma entusiasm och glöd oavsett väder.
Mellan matcherna fanns det mat och dryck, men även lotteri som klubbens F03:or stod för och en väldigt uppskattad ”Mums-Mums katapult” som Peter Stöök, pappa till en P03:a,  hade byggt.

Hjuvik bild 3

Idag var alla spelare vinnare och Björn delade ut guld-medaljer och lagfoto togs till sjungande lagramsor eller skallande lagnamn. Det var som att vara på en presskonferens med alla fotografer.

6e juni 4

Det var många tränare som tog sig tid att gå förbi kansliet och tacka och berömma oss för vår cup. Det gjorde att vi själva titta upp och såg vad de såg: Ingen asfalt, inga stålstängsel och inget konstgräs. Vi bjöd på ren svensk sommaridyll.
- Det är många vi vill tacka för en väl genomförd cup, säger Björn. Dom gästande lagen för deras respons, alla som hjälpt till, alla Hästeviksbor, domarna som gjort en lång och fantastisk dag. I köket bara flöt det på, det som annars kan vara en flaskhals med lång väntan. Tack alla!
”Tack för ett bra arrangemang!!! Vi är väldigt nöjda från Mölnlycke! Hälsningar Fredrik” och ”Fantastiskt bra arrangemang och härligt att spela på gräs. Vi kommer gärna tillbaka/Hälsingar Hönö”  Detta är bara några av de kommentarer vi skriftligen fått in, och som gör oss väldigt stolta och glada.

-Jag sitter bara här och njuter, säger Patric och tittar sig leende omkring på folksamlingen.
Just det summerar nog dagen rätt bra. När väl solen tittade fram tror jag att det var exakt vad alla gjorde nere på Hjuviks-planerna denna Nationaldag. Njöt!
Vi ses nästa år!

Hjuviks AIK styrelse via Petra Degerstam

Skribent: Katarina Axelson

Ladda ned Appen Min Fotboll
Läs mer 


Knattefotbollen Covid19 Uppehåll 
Barn födda 2014,

Läs merPostadress:
Hjuviks AIK - Fotboll
Torslanda Hästeviks väg 59
42341 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info