Hoppa till sidans innehåll

Härlig familjefest i Hästevik på nationaldagen.

08 JUN 2018 14:23
På nationaldagen arrangerade Hjuviks AIK den traditionella 6-junicupen för femte gången. Efter någon timme tittade solen fram vilket inbjöd till picknick-filtar och solbad mellan matcherna.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2018 14:27

Det finns inget som värmer så inombords som glada barn. Om de dessutom är runt 500, har kul och spelar fotboll tillsammans på gröna gräsplaner i svensk sommarvärme är det en helt fantastisk känsla. 

- Förra året hade vi 65 lag  men i år var de något färre, 40 lag, vilket är precis lagom för vår anläggning, säger Harald Jeppsson som ansvarat för spelschemat. De sju planerna är i perfekt skick för cupens ändamål och barnen som spelar är födda 2009 och 2010.

- Vi hade klarat några lag till på planerna men det är parkeringen som är flaskhalsen. Ett stort tack till Bertil för lånet av ängen. Utan den hade vi inte klarat oss, menar Pernilla Säfvendahl, ansvarig för cupen i år.
Det var också glädjande att så många av lagen i närområdet tagit cykel istället för bil. 

6-junicupen är klubbens största aktivitet under året. Målsättningen är att skapa en familjedag där spelglädje är viktigare än att vinna.

Det märktes att barnen hade det kul och att fotboll inte var allt i livet för en 8-åring.
- Man kan som målvakt även hinna med att hjula lite medan kompisarna gör ett anfall, säger en av klubbens unga domare. 

Det är också många föräldrar och syskon som tittar på de spännande och intensiva matcherna.
Förutom spelarna var naturligtvis de stora hjältarna alla föräldrar som ställde upp med café, grillning, städning och parkeringen. Det finns ingen gräns för hur många korvar och mackor det kan gå åt på en dag. Stort tack till alla er!

Trötta men väldigt nöjda och solkyssta packade vi ihop efter en lång fotbollsdag. Men snart laddar vi om för nästa familjeaktivitet som äger rum i september. Den är till för alla HAIK:s medlemmar och är en väldigt trevlig sammankomst. Förra året blandades barnen över de olika åldrarna och spelade ihop. 

Skribent: Harald Jeppsson
Epost: This is a mailto link

Ladda ned Appen Min Fotboll
Läs mer 


Knattefotbollen Covid19 Uppehåll 
Barn födda 2014,

Läs merPostadress:
Hjuviks AIK - Fotboll
Torslanda Hästeviks väg 59
42341 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info