Hoppa till sidans innehåll

Nationaldagsfirande 2016 med fotbollsfest i Hästevik

14 JUN 2016 17:18
För tredje året i rad, vilket nu måste klassas som en tradition, hölls 6-junicupen med 5-manna spel för flickor och pojkar nere på Hjuviks AIK:s gräsplaner nere i Hästevik. En Nationaldag som blev en fotbollsfest i sommarvärmen.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2017 20:06

- Det är föräldrar till Hjuviksspelare i åldrarna 8-9 år som skall driva cupen varje år och jag är verkligen imponerad av allas engagemang, säger Patric Edgren cupansvarig för Hjuviks AIK. Det har bara varit glada miner och god stämning. Allt har bara flutit på.

Cupen växer och i år var det 65 lag uppdelade på 4:a olika grupper och 7 planer.

- Det är nog max vad vi klarar av vad gäller spelplaner, lag och åskådare, informerar Patric. Vi har försökt fördela matcherna så att vi får ett så jämt flöde som möjligt. Av erfarenhet så uppskattas det även av de spelande lagen att man inte har för lång väntan mellan matcherna.

 

Första avspark gick av stapeln redan 08:30. Varje match spelades under 2x12 minuter och de närmare 1 100 människorna som gästade våra planer denna dag bjöds på härlig gemenskap, spännande, underhållande och roliga matcher. En lång dag där totalt 130 matcher spelades.

Mellan matcherna fanns det mat och dryck och en väldigt uppskattad ”Mums-Mums-katapult” för både barn och vuxna.

Hjuviks AIK:s ordförande Björn Ohlén delade ut guld-medaljer till alla dagens spelare och lagfoto togs till sjungande lagramsor eller skallande lagnamn.

Dagen bjöd på sol och varma sommarvindar och många stannade kvar lite extra efter prisutdelningen för att njuta av stämningen och värmen.

- Det är många vi vill tacka för väl genomförd cup, hälsar Björn. Dom gästande lagen för deras respons, alla som hjälpt till, alla i Hästevik, klubbens egna domare i åldrarna 12-15 år som gjort en lång och fantastiks dag, F01 som höll i parkeringen och ”Bertil i Hästevik” som lät oss låna hans marker för att lösa parkeringen. Tack alla!

Patric har varit ansvarig för 6-junicupen från start och byggt upp den till vad den nu var i måndags. Men nu lämnar han över och vi i styrelsen, och alla klubbmedlemmar, vill skicka ett speciellt tack till Patric. Det han lämnar över är ett lyckat koncept som kommer att leva vidare inom klubben.

-Jag sitter bara här och njuter, säger Patric och tittar sig leende omkring på folksamlingen.

Och det summerar nog dagen rätt bra. Vi tror att det var exakt vad alla gjorde nere på Hjuviks-planerna denna varma och soliga Nationaldag. Njöt!

Vi ses nästa år!

Hjuviks AIK styrelse via Petra Degerstam

Skribent: Harald Jeppsson
Epost: Adressen Gömd

Ladda ned Appen Min Fotboll
Läs mer 


Knattefotbollen Covid19 Uppehåll 
Barn födda 2014,

Läs merPostadress:
Hjuviks AIK - Fotboll
Torslanda Hästeviks väg 59
42341 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info