Hoppa till sidans innehåll

Solig familjefest i Hästevik på nationaldagen 2017.

17 JUN 2017 09:35
Det finns inget som värmer så inombords som glada barn. Om de dessutom är 600 och har kul och spelar fotboll tillsammans på gröna gräsplaner i svensk sommarvärme är det en än mer fantastisk känsla.
  • Skapad: 17 JUN 2017 09:35

På nationaldagen arrangerade Hjuviks AIK den traditionella 6-junicupen för fjärde gången. Som vanligt var vädret strålande och inbjöd till picknick-filtar och solbad mellan matcherna.

- 65 lag är precis lagom för vår anläggning, säger Harald Jeppsson som ansvarat för spelschemat. Våra sju planer är fulla med spelare i åldern 8 och 9 år från tidig morgon till kvällen.

- Vi hade klarat några lag till på planerna men det är parkeringen som är flaskhalsen. Ett stort tack till Bertil för lånet av ängen. Utan den hade vi inte klarat oss, menar Harald. Det var också glädjande att så många av lagen i närområdet tagit cykel istället för bil. 

 6-junicupen är klubbens största aktivitet under året. Målsättningen är att skapa en familjedag där spelglädje är viktigare än att vinna.

- För oss är det viktigt att se varje barn och därför lägger vi extra krut på att tacka alla spelare under medaljutdelningen, säger Joakim Amprazis som suttit i sekretariatet hela dagen. 

Det märktes att barnen hade det kul och att fotboll inte var allt i livet för en 8-åring.

- Man kan som målvakt även hinna med att hjula lite medan kompisarna gör ett anfall, säger Matilda Ohlén, en av klubbens unga domare. 

 - Det har varit jättekul idag fast vi förlorade en match, säger Sebastian från Älvsborgs FF P09 till sekretariatet medans han och hans pappa köade för att fylla på energin mellan matcherna med nygrillade hamburgare.

 Förutom spelarna var naturligtvis de stora hjältarna alla föräldrar som ställde upp med café, grillning, städning och parkeringen. Det finns ingen gräns för hur många korvar och mackor det kan gå åt på en dag. Stort tack till alla er!

Trötta men väldigt nöjda och solkyssta packade vi ihop efter en lång fotbollsdag. Men snart laddar vi om för Hästeviksloppet i september och då hoppas vi på att få se många löpare i terrängen i Hästevik. 

 Björn Ohlén

Skribent: Harald Jeppsson
Epost: Adressen Gömd

Ladda ned Appen Min Fotboll
Läs mer 


Knattefotbollen Covid19 Uppehåll 
Barn födda 2014,

Läs merPostadress:
Hjuviks AIK - Fotboll
Torslanda Hästeviks väg 59
42341 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info