Hoppa till sidans innehåll

Många målkockar Hjuviks nyckel, Ny seger mot Bergsjön borta 0-2

14 SEP 2019 16:25
Hjuvik går för serieseger och avancemang till division 6. På vägen dit ska Bergsjön besegras under torsdagskvällen. – Jag minns det som att vi mosade dem fysiskt i våras, säger Marcus Störup, 21.
  • Skapad: 14 SEP 2019 16:25

Hjuviks AIK gick som tåget i division 7 under våren – och även om laget tappat lite på slutet så toppar de tabellen med sex omgångar kvar.

Allt i egna händer för ett avancemang till sexan, alltså.

– Jag tycker vi lyckats med vår kämpaglöd och vår inställning, särskilt på hemmaplan. Vi hade många hemmamatcher på raken i starten av säsongen som gick väldigt bra och som vi kunde bygga på, säger Marcus Störup.

Själv kom han in mitt under säsong, efter att ha fått sluta i division 4-laget Björkö på grund av nytt jobb. Ändå har han hunnit upp i delad intern skytteligaledning med Tim Sterner.

– Men eftersom jag inte var med från början av säsongen så tycker jag att jag leder, haha!

Sju mål står de båda Hjuvik-spelarna noterade för – men i ett serieperspektiv är det inte mycket att komma med, då skytteligaledarna för tillfället gjort 16 kassar var.

En svaghet? Knappast, med tanke på att laget i stort ändå producerat överlägset mest (61 mål framåt).

– Ja, vi har haft väldigt bra spridning. Vi har haft lite skador, men samtidigt många anfallare som kunnat ta rollen. Så är det någon som inte kan spela så finns det alltid någon som backar upp, säger Störup.

En annan nyckel är att det inte bara är de många anfallarna som turats om med målskyttet.

– Mittfältarna och försvararna levererar. Det görs mål från alla våra positioner, så vi är verkligen inte beroende av en eller två spelare, säger Störup.

Laget har kört med en offensiv uppställning hela våren, och inte ens i toppmötet med Pushers (oavgjort, 3–3) tummades det på trebackslinjen.

– Men mot Pushers gick vi ner på tre innermittfältare, för att täcka upp på det viset, säger Marcus Störup.

Den 6 oktober möter Hjuvik Pushers på nytt, i vad som mycket väl kan bli en avgörande seriefinal. Men innan dess ska en annan utmanare avfärdas: nämligen fjärdeplacerade Bergsjön.

– Jag minns det som att vi mosade dem fysiskt i våras. Så vi ska försöka utnyttja samma sak nu. De var på ganska dåligt humör mot varandra också minns jag.

Den matchen slutade i en 5–2-seger för Hjuvik.

– De är ganska små och tekniska så vi såg till att spela tufft mot dem, försökte få dem lite griniga, säger Marcus Störup.

Skribent: Jonatan Andersson GP-Sporten (BILD: ANDERSSON JONATAN (GP)
Epost: This is a mailto link
Hjuviks AIK - Division 6B Herrar
Torslanda Hästeviks väg 59
423 41 Torslanda
Telefon: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Hjuviks AIK - Fotboll
Torslanda Hästeviks väg 59
42341 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info