Hoppa till sidans innehåll

E-jolle VM i Blanes 2017

2017-07-21 14:52
Open Week och VM i E-jolle seglades under de två första veckorna i juli på spanska medelhavskusten utanför staden Blanes. Hela åtta seglare från HjBK deltog i årets världsmästerskap.
  • Uppdaterad: 2018-08-06 19:35

Svenska VM-truppen Blanes 2017

Av de åtta seglarna från HjBK var det bara två seglare som kvalat in direkt från årets elitserie. Därför var Filip Karlsson och Julia Stålberg de enda som kunde komma till Blanes och känna sig säkra på att få delta i VM-seglingarna. Övriga satsade på den kvaltävling som går veckan innan VM, Open week, där man, om man seglar bra, också kan få en plats till VM.

Open week pågick under fyra dagar med två race per dag. Det var svåra förhållanden under tävlingen och resultaten var upp och ner även för de allra bästa seglarna. Vinnare av Open week blev Elisabet Llargués, en spanjorska från "grannklubben" till Blanes, Lloret de Mar.  Bäst av svenskarna var Albin Johnsson  och Axel Burlin från HjBK som slutade på 19:e resp. 23:e plats. De två kunde känna sig säkra på att få en plats till VM, men för övriga blev det en nervös väntan innan beskedet till slut kom att alla svenska deltagare i Open week fick en plats. Det blev stor glädje i svensklägret och särskilt i team HjBK:-)

Team HjBK i Blanes 2017

Från vänster: Alexander Kongstad, Marcus Fritz, Filip Erenstedt, Julia Stålberg, Filip Karlsson, Axel Burlin, Oscar Pettersson och Albin Johnsson

Det är en ynnest för både seglare och medföljande föräldrar att få komma ut och besöka nya platser vid dessa fantastiska tävlingar. Staden Blanes ligger ca en halvtimmes resa norr om Barcelona längs kuststräckan Costa Brava. Under vistelsen hade vi behagliga 25-30°C och vindarna låg oftast runt 2-5 m/s. Seglingsarenan låg relativt nära land så med en hyfsad kikare kunde man lätt följa racen från stranden! Fantastiskt!

E-jolle VM Blanes 2017

E-jolle VM Blanes 2017

Själva VM seglades under 5 dagar med två race per dag. Killarna var 76 och tjejerna var 54 deltagare. På tjejsidan var den sexfaldiga världsmästarinnan, Anna Livbjerg DEN, ohotad och vann med en serie på bara 15 poäng. Bästa svenska blev Ingrid Bengtsson, RÅSS, på plats 11. Hon fick också årets rookiepris (de som seglar sitt första VM).

På killsidan vann spanjoren Sven Stadel, som även vann VM då det senast gick i Sverige år 2010. Albin Johnsson, HjBK,  blev bäste svensk på 5:e plats. Även under VM lyckades Axel Burlin med en fantastisk 24:e plats i sitt första VM.

Killar top-tio Blanes 2017

 HjBK resultat:

Killar:
5:a Albin Johnsson
24:a Axel Burlin
29:a Filip Erenstedt
56:a Filip Karlsson
58:a Oscar Pettersson
65:a Alexander Kongstad
70:a Marcus Fritz

Tjejer:
39:a Julia Stålberg

Tävlingens sida för samtliga resultat.

Massor av fina bilder från tävlingen Se album märkta COSTA BRAVA WORLD CHAMPIONSHIP EUROPE CLASS 

Skribent: Elisabeth Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Varholmskiosken_logga

ÖckeröMarinmotor

Mercury

 

Poly Ropes 

 

ICA Maxi

   HTH  

WSP_logo

SailWave

Postadress:
Hjuviks BK - Segling
c/o Carl-Eric Persson, Vedskärsvägen 21 A
42340 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info