Hoppa till sidans innehåll

HjBK trea i allsvenskan i segling 2017

25 SEP 2017 20:56
Vi i Hjuviks Båtklubb är mycket stolta över att som klubb ha kammat hem tredjeplatsen i 2017 års upplaga av Allsvenskan i segling.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2018 19:35

Vi har inte så många OS-seglare eller världsmästare att skryta med i laget, men just därför är vi extra stolta över våra fyra lag som består av seglare och föräldrar som alla skolats och växt upp i Hjuviks båtklubb och där åldrarna sprider från ca 17-55 år.

Vi har vid de fyra olika tävlingshelgerna haft fyra olika rorsmän, varav två har varit juniorer som båda hamnat på pallen i sina tävlingar! Det är bara en deltagare i år som har deltagit i mer än en deltävling och det visar vilken fantastisk bredd vi har i klubben.

Albin, Filip, Micke och Hanna tvåa i Gottskär

Den sista av de fyra deltävlingarna seglades helgen den 8-10 september i Gottskär. Det var ett nervöst lag som åkte ner till Gottskär med en tredjeplats i totalen att försvara. Att kunna rå på de två topplagen var i teorin möjligt, men det skiljde kanske lite för många poäng för att vara möjligt i praktiken.

Vårt lag lyckades genom stabil segling och genom att undvika tidskrävande misstag på banan, att ta andraplatsen i den fjärde deltävlingen, efter Sotefjordens SS som vann storstilat. De båda topplagen KSSS och Cape Crow kom på plats 6 resp. 10 i Gottskär. 

Tack vare den fina tredjeplatsen i totalen har nu HjBKs lag fått möjligheten att vara med och kvala i Champions league i Europa nästa år.

 

En sammanfattning av de fyra delseglingarna:

HjBKs lag i Strängnäs 2017

Deltävling 1 gick i Strängnäs och laget bestod då av fr v Anders Höije, Johanna Bergqvist, Isabelle Bergqvist och Sten Bergqvist. Laget med Johanna Bergqvist som rorsman slutade på tredje plats.

http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/forbesokare/deltavling1strangnas/

HjBKs lag på Ekerö 2017

Deltävling 2 gick på Ekerö och laget bestod då av fr v Per Alexandersson, Felix Mossberg, Filippa Mossberg, Johan Mossberg och Viktor Cukierman. Laget slutade på trettonde plats.

http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/forbesokare/deltavling2ekero/

HjBKs lag i jönköping 2017

Deltävling 3 gick i Jönköping och laget bestod då av fr v Thomas Vigenberg, Martin Nilsson, Cissi Ekman, Johan Mossberg, med i laget var också Annika Engblom. Laget med Martin Nilsson som rorsman slutade på fjärde plats.

http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/forbesokare/deltavling3jonkoping/

HjBKs lag i Gottskär 2017

Deltävling 4 gick i Gottskär och laget bestod då av fr v Mikael Johnsson, Hanna Johnsson, Filip Karlsson och Albin Johnsson. Laget med Albin Johnsson som rorsman slutade på andra plats.

http://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/forbesokare/deltavling4gottskar/

Samtliga foton hämtade från Allsvenskan på Facebook, fotograf: Daniel Stenholm.

Snabbfakta Allsvenskan Segling 2017
- Fyra deltävlingar och ett kval

    . Deltävling 1 Strängnäs
    . Deltävling 2 Ekerö
    . Deltävling 3 Jönköping
    . Deltävling 4 Gottskär
    . Kval till 2018, Nordön
- 18 klubblag
- Sprintsegling med 6 st båtar
- Korta race som är 10 – 15 minuter långa
- Upp till 15 flighter = 45 race

Allsvenskan Segling är en ligaserie där 18 klubblag. Allsvenskan Segling består av fyra deltävlingar över säsongen 2017 samt ett kval inför 2018 års upplaga.

Kappseglingarna avgörs i så kallade sprintseglingar med sex stycken likadana segelbåtar av typen J/70. Sprintsegling innebär att vare kappsegling tar ca 12 – 15 minuter. Under två och en halv tävlingsdagar är ambitionen att hinna med upp till 45 race (ca 15 race per klubblag). Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner.

Allsvenskan Segling blev direkt en succé när den lanserades 2015. Två huvudmål var att stärka klubbkänslan samt att få mer uppmärksamhet i lokal media.

Skribent: Elisabeth Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Varholmskiosken_logga

ÖckeröMarinmotor

Mercury

 

Poly Ropes 

 

ICA Maxi

   HTH  

WSP_logo

SailWave

Postadress:
Hjuviks BK - Segling
c/o Carl-Eric Persson, Vedskärsvägen 21 A
42340 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info