Hoppa till sidans innehåll

Lär dig kappseglingsreglerna och bli bättre kappseglare


Vill du nå nationellt och internationell framgång? Då räcker det inte med att segla snabbt. Du måste också kunna kappseglingsreglerna och använda dem taktiskt. Rätt använt kan reglerna för fri väg användas för att försvåra för konkurrenter och skapa möjligheter för dig själv. Och självklart måste du veta vad du får och inte får göra.

Kappseglingsreglerna för 2013–2016 kan du antingen köpa eller ladda ned. Kappseglingsreglerna uppdateras vart fjärde år, så se till att du alltid har aktuell version.

Kappseglingsreglerna är kappseglarnas “lagbok”, och är som sådan nödvändigtvis stringent skriven, och därför lite torr och stel i tonen. Men precis som med lagarna i samhället i stort så förväntas du leva efter reglerna. Med sunt förnuft kommer man långt, men följande avsnitt bör du verkligen läsa och lära dig:

  • Definitioner
  • Del 2 – När båtar möts
  • Del 3 – Genomföra kappsegling

Kappseglingsreglerna är ganska abstrakta, och det kan vara svårt att förstå vad de får för praktisk verkan. Ett bra hjälpmedel är Finckh regelspel. Det ser lite föråldrat ut, men fungerar väldigt bra och är uppdaterat med de nya reglerna.

För optimistseglare finns också boken Optimistegling – en komplett guide som bland mycket annat tar upp kappseglingsreglerna.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:23 Skribent: Thomas Barregren

 

 

 

Varholmskiosken_logga

ÖckeröMarinmotor

Mercury 

Poly Ropes  

ICA Maxi

   HTH  

WSP_logo 

SailWave

Postadress:
Hjuviks BK - Segling
c/o Carl-Eric Persson, Vedskärsvägen 21 A
42340 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info