Hoppa till sidans innehåll
Foto: Albin Johnson Optimist

Seglarskola i Torslanda 2019


KLICKA HÄR OCH ANMÄL DIG TILL SEGLARSKOLAN

Hjuviks Båtklubb, som är en av Sveriges mest aktiva och framgångsrika segelklubbar, har lång erfarenhet av att arrangera seglarskola. I år arrangerar vi seglarskola under veckorna 25, 26, 27, 32 och 33.

Under v. 25 går seglarskolan sön-tors och under v 32 fyra dagar (mån-tors) och då med reducerad avgift.

  • optimist nybörjare som vill prova på att segla och lära sig grunderna i en optimistjolle
  • optimist fortsättare som behärskar grunderna och vill vidareutveckla sin segling i en optimistjolle
  • optimist kappseglare som har förkunskap motsvarande fortsättare och vill pröva på kappsegling i optimistjolle som idrott
  • C55-seglare som vill ingå i en besättning på 2–4 personer och lär sig segla C55 som är en liten kölbåt

För att delta i seglarskolan måste eleven kunna simma 200 meter och fylla minst 8 och mest 13 år under 2018. Seglarskolan håller till på båtklubbens område på Lilla Varholmen (se karta).

ANMÄL DIG IDAG – ANTAL PLATSER ÄR BEGRÄNSAT

När du anmäler dig anger du vilken eller vilka veckor du vill segla och om du vill segla optimistjolle eller C55. Det går utmärkt att segla optimist en vecka och C55 en annan (dock inte samma vecka).

Om du anmäler dig till optimistjolle får du gärna berätta om du tror dig vara nybörjare, fortsättare eller kappseglare. Du behöver inte vara orolig för att välja fel. Ditt val av nivå hjälper oss att planera seglarskolan, men är inte bindande. Våra instruktörer märker snabbt om du har hamnat i en för lätt eller för svår grupp och hjälper dig till rätta.

ANMÄL DIG IDAG – ANTAL PLATSER ÄR BEGRÄNSAT

Seglarskolan hålls veckovis. Varje vecka börjar med upprop och indelning i grupper. Samtidigt hålls också ett kort föräldramöte med lite praktisk information. Veckan avslutas med korvgrillning och diplomutdelning. Seglarskolan pågår mellan 9 och 16 varje dag. Till lunch äter du medhavd matsäck.

Om det är blåser för lite eller för mycket för att bedriva seglarskola så hittar vi på andra aktiviteter. Seglarskola är det varje dag mellan 9 och 16 – även när det inte går att segla. Tyvärr finns ju inga garantier för bra väderlek. :-)

ANMÄL DIG IDAG – ANTAL PLATSER ÄR BEGRÄNSAT

Du som deltar måste ha med dig en godkänd flytväst för din vikt. Du ska också ha med dig mat och dryck så att du klarar en aktiv heldag utomhus.

Du behöver inte ha en optimistjolle. Det får du låna av oss.

Det blir tid för bad och lek också. Så ta gärna med bandkläder och handduk. Glöm inte solskyddsmedel! En keps är också bra att ha.

ANMÄL DIG IDAG – ANTAL PLATSER ÄR BEGRÄNSAT

Du kan som sagt väja att gå en eller flera veckor. Du kan också blanda optimistjolle och C55 (dock inte samma vecka).

Om du tycker det är kul att segla och vill fortsätta efter seglarskolan så är du välkommen att börja träna hos oss

När skolan börjar drar vi igång en grön träningsgrupp för de elever som vill fortsätta. En gång i veckan träffas vi och fortsätter där seglarskolan slutade. Fram på hösten har du lärt dig såpass mycket att du kan delta i din första riktiga regatta (seglingstävling) med pris och allt. Det är en "snäll" tävling för nybörjare och den sker nära land. Men den är på riktig! Till våren fortsätter träningen och snart är du redo att ta klivet till nästa nivå (blå träningsgrupp).

Så länge du deltar i grön träningsgrupp får du låna optimistjolle av klubben. Så det kostar inget annat än träningsavgiften.

ANMÄL DIG IDAG – ANTAL PLATSER ÄR BEGRÄNSAT

Mer information och svar på vanliga frågor hittar du här: Svar på vanliga frågor.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar så är du välkommen att skicka ett mejl till This is a mailto link. Vi försöker svara inom 24 timmar.

Du är också välkommen att besöka oss på Lilla Varholmen. Vi har träning nästan varje vardagskväll för någon av våra grupper. Och på onsdagar har vi en liten klubbtävling. Välkommen!

Vänliga hälsningar
Thomas Barregren
"Rektor" ;-)

 

Uppdaterad: 15 JUN 2018 09:21 Skribent: Seglarskolan
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Varholmskiosken_logga

ÖckeröMarinmotor

Mercury 

Poly Ropes  

ICA Maxi

   HTH  

WSP_logo 

SailWave

Postadress:
Hjuviks BK - Segling
c/o Carl-Eric Persson, Vedskärsvägen 21 A
42340 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info