Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Vår verksamhet

Hjuviks Båtklubb bildades 1962 och är fortfarande en av de mest aktiva och framgångsrika segelklubbarna i Sverige. HjBK har ca. 800 medlemmar. Vi håller till i Hjuvik vid färjeläget till Hönö och Björkö.

Att skapa, vidareutveckla samt bibehålla intresset för segling och sjösport bland ungdomar är en viktigt målsättning i klubben och anger därmed inriktningen på klubbens verksamhet.

Seglarskolan tillsammans med Team Hjuvik är verksamheter som syftar till att uppnå klubbens ungdomsmål. Seglarskolan har bedrivits i klubben sedan 1963 och i samarbete med Göteborg Stad Torslanda de senaste arton åren. Vi har ca. 150 barn i seglarskolan varje år

Ungdomar, tjejer och killar, i alla åldrar från olika delar av stadsdelen seglar och umgås tillsammans på lika villkor. För den som väljer seglingen som sin sport blir det en fantastisk gemenskap mellan både ungdomar och föräldrar när man drar runt i landet och till och med utanför Sveriges gränser.

HjBK har också haft förmånen att lyckas få fram flera mycket duktiga seglare genom åren. Vi har såväl svenska som internationella mästare bland våra seglare.


  • Klubben innehar ett 20-tal Optimistjollar, dom används framförallt i seglarskola och under första året, efter det brukar seglare som väljer segling som sin sport köpa en egen båt.

  • Klubben har även fyra stycken C55:or för segelskoleverksamhet. C55:an är en 5,5 meters kölbåt ritad av Pelle Pettersson, med modern skrovform och rigg samt en behändig sänkköl som gör den enkel att sjösätta från en trailer. Båten är både mycket trygg, eftersom det är en kölbåt, men samtidigt mycket livlig som seglare, den planar under spinnacker på platt vatten från ca. 12 m/s.

 

Hjuviks Båtklubb är delaktig i Svenska Seglarförbundets satsning på ungdomsvänliga klubbar, se mer om detta på www.ssf.se.

Ungdomsvänlig klubbSSF Seglarskola

Uppdaterad: 08 JAN 2017 17:42 Skribent: HjBK

  

 

Varholmskiosken_logga

ÖckeröMarinmotor

Mercury 

  

ICA Maxi

   HTH  

WSP_logo 

SailWave

Postadress:
Hjuviks BK - Segling
c/o Stefan Kylebäck, Blänkfyrsvägen 8
42340 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info