Hoppa till sidans innehåll

Optimist Nybörjare (Grön)


Startflagga

 

Team Hjuvik Optimist Grön är vår nybörjargrupp och är en naturlig fortsättning på sommarens Seglarskola, för barn och föräldrar som tycker segling verkar vara en rolig sport.

Gruppen riktar sig till barn c:a 8-11 år som lärt sig grundläggande segling på seglarskola. Om barnet inte seglat innan så hänvisar vi till sommarens seglarskola

I Grön grupp kan man enkelt och billigt under sitt första seglingsår (höst + vår) prova på att ha jollesegling som idrott. Lån av optimistjolle ingår i träningsavgiften.

Anmälan sker separat från seglarskolan och annonseras på vår hemsida.

Barnen tränar cirka en gång i veckan under hösten och våren, när det är lite varmare och ”goare”, och på våren börjar vi träningen så fort det blivit varmare i vattnet (normalt efter påsk). Vi rekommenderar att kombinera träning i Team Hjuvik Optimist Grön med att delta i följande sommars seglarskola.

I Grön grupp börjar man även så smått att prova på att tävla med Optimisten, regattorna är antingen på hemmaplan i Hjuvik eller i närområdet och när barnen tävlar tar de med sig klubbens Optimister till tävlingen.

Gruppens coach är alltid med ute på vattnet på regattorna så att alla skall känna sig trygga och säkra.

Fokus ligger på att det skall vara roligt med segling, både för barnen och föräldrarna!

Vi håller oftast introduktionskurser under den första terminen för alla nya föräldrar så att hela familjen har full koll på allt man behöver veta. Som förälder behöver du inte ha någon förkunskap om segling!

Efter sitt första träningsåret tar man klivet upp i Team Hjuvik Optimist Blå och skaffar då också en alldeles egen optimistjolle . Detta för att klubben skall kunna ha ett stadigt flöde av nya seglare.

Uppdaterad: 09 JUL 2018 10:56 Skribent: HjBK

  

 

Varholmskiosken_logga

Mercury 

  

ICA Maxi

   HTH  

WSP_logo 

SailWave

Postadress:
Hjuviks BK - Segling
c/o Stefan Kylebäck, Blänkfyrsvägen 8
42340 Torslanda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info