Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Välkomna till Hoburgs Ridklubb som har sin hemvist på södra Gotland.

Hoburgs ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet. Vi har drygt 100 medlemmar. Till klubben finns även tillgång till ridhus samt samarbete med ridskolor i närområde.

Ridklubben finns i Havdhems Ridhus, där man både tränar och tävlar i dressyr, hoppning och körning.

Ridhuset kan du som medlem boka och hyra förmånligt för all sorts ridning, såväl inomhus som utomhus.  Adressen är:

www.sudergutarnasridhusforening.n.nu 

 

När man tränar eller tävlar för HRK måste man varje år arbeta 2 ggr på någon av våra tävlingar. Det kommer ett arbetsschema varje år under januari månad.

 

MEDLEMSAVGIFT

Medlemsavgiften för 2019 är 250kr för seniorer & 150 kr för juniorer upp till 18 år.

Bankgiro nr: 586-3162

OBS! Vårt nya medlemssystem i Idrottonline kräver att vi har alla medlemmars 10 siffriga person nummer, så när ni betalar in medlemsavgiften så är det viktigt att ni skriver namn och hela personnumret inklusive de fyra sista siffrorna.

 

BÅTRESEBIDRAG TÄVLINGSRESOR

Micke Jaresand är båtreseansvarig inom HRK och svarar för bokningar och frågor vad gäller GRF godkända tävlingsresor och övriga resor med häst.

Ta kontakt med Micke minst en vecka innan du ska åka på fastlandet på e-post This is a mailto link

Reseregler för HRK

Från och med denna säsong gäller nya regler för fastlandsresor med Destination Gotland i samband med tävling.

Kravet på att tävla på en viss nivå är borttaget. Man får med andra ord bidrag till resan, oavsett vilka klasser man väljer att tävla i. Bidrag utgår dock ej om det finns tävlingar på Gotland som erbjuder samma klasser under de aktuella dagarna.

Det finns ingen begränsning i hur många resor man får göra under en tävlingstermin.

Den resande lägger själv ut pengar för resan (faktureras från klubben och ska vara betald senast tio dagar efter avslutad resa). Bidraget från Gotlands idrottsförbund betalas ut till den resande i efterskott. Bidrag för resor gjorda under vårterminen betalas ut på hösten och vice versa. Hur stort bidraget blir går inte att säga exakt i förväg, men man kan räkna med att få minst halva kostnaden i bidrag.

Bidraget avser endast båtresa för fordon, ryttare/kusk och en medhjälpare. Uppstallning, boende och startavgifter betalas helt och hållet av ryttaren/kusken.

Båtbokningar måste göras via mejl till klubben (This is a mailto link). De uppgifter som behövs är datum, tid och om resan ska gå till Nynäs eller Oskarshamn. Namn och födelsedata (hela personnumret behövs inte) på resenärerna. Typ av fordon (personbil+släp, lastbil etc). Registreringsnummer på dragbilen. Telefonnummer till en av resenärerna.

För resor till nationella och internationella mästerskap gäller särskilda regler och bidragsnivåer. Kontakta Micke Jaresand, 070-553 31 51 för eventuella frågor om detta och annat som gäller resor.

 

MEDLEMSFÖRSÄKRING

Som medlem i Hoburgs Ridklubb har du en kollektiv olycksfallsförsäkring i Folksam.

 

Sammanfattning av försäkringsskyddet

Försäkringsskyddet innebär att alla medlemmar i föreningen omfattas av en olycksfallsförsäkring från och med 1 januari 2015. Försäkringens Invaliditetsbelopp utbetalas vid olycksfall som leder till bestående besvär. Om skadan är allvarlig kan även ekonomisk invaliditet utbetalas.

Försäkringen är gällande vid föreningens aktiviteter, vid aktiviteter i samarbete med föreningen och vid aktiviteter hos andra föreningar samt har ett utökat skydd för licensierade ryttare vid tävlingar arrangerade av Svenska Ridsportförbundet. Föreningens medlemmar är försäkrade även under enskild ridning och träning med häst. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten. 

 

Utöver invaliditet gäller försäkringen för kostnader som uppstår i samband med läkarbesök och behandling av tandläkare som kan härledas till olycksfallet. Försäkringen täcker kostnader kopplade till skadan fem år efter skadetillfället. 

Om olycksfallet kräver läkarvård eller tandläkarvård gäller försäkringen för trasiga kläder, glasögon och skyddsutrustning. 

 

Foton på framsidan är tagna av Annie Larsson.

Uppdaterad: 29 AUG 2017 18:55 Skribent: Anki Bender Dahlby

Postadress:
Hoburgs Ridklubb - Ridsport
C/o Micke Jaresand, Vamblingbo Sibbjens 102
62331 Burgsvik

Kontakt:
Tel: 0498498118
E-post: This is a mailto link

Se all info