Hoppa till sidans innehåll

Om Högåkers OK


Högåkers OK bildades 1959 och är orienteringsklubben i Nordmaling, Hörnefors och Bjurholm. Vi är ett gäng glada och positiva människor i alla åldrar som gillar att röra oss i skog och mark. En del av oss ser det som avkopplande motion medan andra satsar och deltar i tävlingar upp till elitnivå. Klubben har som målsättning att skicka lag till Distriktsmästerskap såväl som till större budkavletävlingar såsom "Jukola och Venlakavlen" i Finland. Ett antal av våra klubbmedlemmar deltar även i O-ringen, 5-dagars orientering, som arrangeras på olika platser runtom i Sverige.

 

Ungdomsverksamhet

Orienteringsverksamhet bedrivs normalt för både nybörjare och de som lärt sig en del orienteringsteknik. Vi träffas 1 gång per vecka sommar såväl som vinter för gemensam träning. Sommarhalvåret  sker träningen med samling vid Norrskenshallen för orienteringsträning i terrängen på närliggande kartor.Vinterhalvåret huvudsakligen inomhus i Hammarhallen.  Vid klubbens ordinare träningar runt om i Normalings- och Hörneforsområdet finns banor anpassade för undomarna. De lite äldre erfarna ungdomarna är med i de gemensamma träningarna i Umeområdet. Klubbens ungdomar deltar även i de mycket uppskattade gemensamma lägren både inom och utanför länet. Läs mer under Ungdom och junior  och i kalendern! 

 

Träningsverksamhet

Under sommarhalvåret arrangeras klubbträningar 1 gång per vecka runtom i Nordmalings- och Hörneforsområdet enligt. Plats och tid anslås i kalendern. Vid varje träning finns det olika långa banor och svårighetsgrader att välja mellan. Allt för att det ska passa ungdomar, motionärer samt de som siktar mot elitnivå.

 

Friluftsliv för bättre hälsa- bli medlem du också!

Kontakta oss via e-post: This is a mailto link  

 

 

Uppdaterad: 10 APR 2017 21:06

  

           


            

 

 

Sponsor 2016-2018

 

 

 

 

Postadress:
Högåkers OK - Orientering
Mona-Lisa Svedelius, Orrvägen 4
91431 Nordmaling

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info