Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Att starta en ny Boule klubb i ett litet samhälle som Höganäs där det redan finns en existerande klubb som under många år har gjort bra ifrån sig på många olika sätt kan förefalla vara en tokig idé.

Det är dock inte så konstigt som det låter.

För ett antal år sedan anlades på initiativ av en restaurang på hamnen i Höganäs
6 boulebanor som var tänkta att hyras ut till folk som fick lust att prova på att spela Boule. Dels var banorna inte av bästa kvalitet och dels fanns det knappast någon som hade lust att betala för detta nöje så banorna fick förfalla.

För 2 år sedan beslöt kommunen att banorna skulle tas bort då de finns på kommunens mark i hamnen, men innan man drog igång med borttagningsarbetet kontaktade kommunen Mataki Boule för att höra om det fanns intresse av att ta hand om banorna, då man tyckte att det kunde vara ett bra inslag bland andra fritidsaktiviteter. Kommunen arbetade då med att skapa flera olika områden med fritidsaktiviteter. Mataki Boule var emellertid inte intresserad av att ta över ansvaret för banorna då man redan hade en större anläggning i och vid Blå Hallen att sköta.

Acke Brytz hade fått kännedom om att Mataki Boule hade avstått att ta hand om banorna. Han tyckte att det var lite tråkigt så han kontaktade mig, John Lysén och berättade om saken. Jag blev omedelbart intresserad så jag kontaktade några personer i Höganäs som jag tänkte hade samma intresse som jag i att bevara banorna. Vi var 8 personer som diskuterade hur vi skulle ta oss an saken. Efter detta kontaktade jag kommunen som visade sig vara beredda att hjälpa till med iordningställande av banorna. Det fanns emellertid ett problem och det var att kommunen inte kunde ställa upp med maskiner, material etc. om en privatperson skulle vara avtalspartner med kommunen. Deras krav var att vi måste bilda en bouleklubb och registrera den. Vi bildade denna klubb och registrerade den, därefter fick vi ett kontrakt med kommunen där vi har förbundit oss att ha hand om skötseln under kontraktstiden.

Som framgår var Höganäs Boule tänkt som en klubb för skötsel av banorna i hamnen och vi i Höganäs Boule skulle fortsätta med att vara fullvärdiga medlemmar av Mataki Boule.

Av olika anledningar har vi i Höganäs Boule ändrat uppfattning. De från början 8 personer som startade arbetet varav 6 personer var de som startade Höganäs Boule har fått tillökning av medlemmar och på ett årsmöte beslöts att aktivera Höganäs Boule och söka medlemskap av Bouleförbundet.

Klubben har just nu ca 20 medlemmar och kommer att tävla under eget namn och LOGO.
(Se förstasidan)

Den lilla vagnen i vårt LOGO visar på att Höganäs ursprungligen var ett samhälle där kolbrytning hade en viktig funktion i samhällets existens och utveckling.

Uppdaterad: 09 JUN 2010 17:51
 

 

 logga_hemsidan

 

SBF_logo_-_jpg

Postadress:
Höganäs Boule Klubb - Boule
Birgitta Nordfors, Bärnstensgatan 22, lgh 1203
25361 Helsingborg

Kontakt:
Tel: +4642280353
E-post: This is a mailto link

Se all info