Hoppa till sidans innehåll

Högbos lilla tur till Första chansen

27 NOV 2014 17:49
Huddinge, 22-23/11
  • Skapad: 27 NOV 2014 17:49

Under helgen har några av högbo GIFs fantastiska friidrottsungdomar varit på Huddinges inomhustävling Första chansen.

 

Lördag

Tidigt denna morgon var högbos Ida Hätterstrand på plats i Storhängshallen i Huddinge. Hon presterade fantastiskt i de grenar hon ställde upp i, som var 60m och längdhopp. I 60m tog hon sig till final med tiden 11,23 av hela 52 st tävlande. I finalen pressade hon tiden ännu lite mer till 10,99. I längdhopp kom hon på en fin 10:onde plats med 2,72. Tyvärr så hann hon åka hon hem innan de fyra tävlingsugna F13-tjejerna från Högbo GIF var på plats.

Kl 15:30 så var de 4 tjejerna på plats i arenan, efter en liten strulig resa dit, med en GPS “som inte lydde” ledaren och för dagen, chauffören Kristin Eidhagen. Tjejerna som skulle tävla var Saga Fältenhag, Emilia Merkell, Sonia Gauffin och Maria Eidhagen Harrouch. Alla fyra tävlar i F13 som är den äldsta klassen denna tävling. Först var det kula, då deltog Emilia Merkell, Sonia Gauffin och Maria Eidhagen Harrouch. Alla tjejer värmde upp även fast Saga Fältenhag inte skulle stöta värmde hon för 800m som därefter skulle löpas.

Först på tur var Emilia, hennes längsta stöt var 7.19m som tog henne till en 11.e plats. Enligt henne själv var det nerverna till hennes första 800m lopp som var ivägen för ännu bättre kulresultat. Nästa att stöta var Maria, hon klämde till ordenligt på första stöten som också var den längsta och som kom att ta henne högst upp på pallen denna gång. 10.85m lång blev stöten, ett nytt inomhuspers för henne och även den andra längsta stöten i hennes kulkarriär. Resten av stötarna blev inte lika långa men ändå helt okej, en jämn serie. Sonia var  riktigt sugen på kula denna dag. Hon börjar verkligen använda sig av kroppen bakom kulan och mer explosiv än någonsin tidigaer. Hon gör personligt rekord 8.90m och är nära sin drömgräns 9 meter. Glada och nöjda värmer de inför 800meters loppet som är en ny distans för F13. Saga som älskar att löpa har testat distansen vid ett tidigare tillfälle under utomhussäsongen. Idag gör hon en fin tid på 2.28.15 och en fin andra plats och silver i tävlingen. Maria och Emilia hade ett lustigt lopp. Maria går ut rätt så hårt och försöker hålla i, men tröttheten kommer smygande och hon tittar sig om axeln många gågner och ser Emilia vara hack i häl. Emilia kommer på när det är ett och etthalvt varv kvar att hon är mycket pigg och har otroliga krafter kvar. Hon springer ikapp och på samma sekund passerar de två klubbkompisarna mållinjen på tiderna 3.07.05 (Maria) respektive 3.07.18 (Emilia). Roligt att se Emilia vara sådan fighter. Det riktigt lyser i ögonen på henne när hon väl fått upp farten!

Kvällen i Huddinge avslutades med poollbad och bastu på hotellet Scandic Kungens Kurva.