Hoppa till sidans innehåll

Järvsö – Lilla OS

04 OKT 2015 09:56
  • Skapad: 04 OKT 2015 09:56

Helgen 19-20/9, var det säsongsavslutning för utomhussäsongen i Friidrott. I vanlig ordning deltog många av våra friidrottande ungdomar i Järvsö på Lilla OS. Det var den 60:e upplagan av tävlingen och arrangerande klubb Järvsö IF fyller även 100 år i år.

 

Det var många som ville vara med vid jubileumstävlingen i Järvsö. Samtliga Gästrikeklubbar såsom Hedesunda IF, Högbo GIF, Gefle IF, Valbo AIF och IF Skade var representerade med många aktiva. Tävlingen är speciell i sitt slag då tävlingsförhållandena håller i princip samma klass som det var för 60 år sedan då tävlingen startades. Det gör tävlingen är unik och över 500 ungdomar från Eskilstuna i söder och Östersund i norr var där för att delta. Det genomfördes över 3000 starter under två tävlingsdagar. Schemat var tight, men tävlingsarrangörerna rutinerade och med Olle Arvidsson som speaker hann man till slut igenom tävlingsprogrammet på lördagseftermiddagen innan mörkret la sig över Strandvallen i Järvsö.

 

I de äldre klasserna flickor och pojkar 16/17 år var Vanja Hedman från Högbo GIF med, hon hoppade längd och stötte kula, i båda grenarna tog hon en fin 10:e placering.

 

I F14 var Nellie Messering och Ella Georgsson från Högbo GIF också i form. Nellie Messering har en bredd i sitt deltagande då hon kombinerar tekniska grenar som häck, stav, tresteg, längd och slägga med fina prestationer. Ella Georgsson vann båda sina starter i 800m och 2000m. I det sistnämnda sprang hon på fina tiden 7:33:62 med över 20sek i marginal till tvåan Wilma Larsson från Eskilstuna IF.

 

I F13 har Gästrikland många aktiva, 6st. Maria Eidhagen Harrouch Högbo GIF var med i kombinationstävlingen där häck, höjd och spjut ingår. Maria tog en fin 2:a plats i totalen av kombinationstävlingen. Maria gjorde även fina prestationer i kula där hon sprängde 12 meters gränsen med några centimeter, 12.04m, och i slägga med nytt personligt rekord på 40.13m, som också är nytt klubbrekord i Högbo GIF. Saga Fältenhag F13 vann flera av sina grenar. 1a i Tresteg på fina 10.30m i dåliga regniga förhållanden och många tävlingar i benen. Bland annat hade hon dagen innan vunnit 1500meters loppet stort på tiden 5:11:89, vilket även var Lilla OS-rekord för F13! Andra duktiga deltagare i F13 var Emilia Merkell och Sonia Gauffin Högbo Gif. Emilia sprang ett fint 60meters lopp och var nära att kvalificera sig i finalen. Sonia presterade särskilt bra i 60mhäck och i 60m, där hon kom 3a i finalen på tiden 8.91sek.

 

I Gästrikland har vi sammantaget inte så många pojkar som är friidrottare, men på den här tävlingen så visar många pojkar upp sig i de yngre klasserna genom fantastiska prestationer! Från Högbo GIF har vi bland andra i P12 Kalle Georgsson Högbo GIF, som gjorde tävlingsrekord på 60m på tiden 8.55sek! Viktor Hedman i P12 gjorde även han fina insatser med bland annat en fin trestegstävling som ledde till en fin 2:a plats och personligt rekord på 8.84m. Viktor gjorde även ett väldigt fint 1500meters lopp då han låg i rygg på Kalle hela loppet fram till sista kurvan. Viktor fick upp ögonen för att det var riktigt roligt att springa och utbrister efter loppet att han skall gå in ännu mer för löpträningen!

 

 I P10 har vi trion Oscar Fältenhag, Sixten Partanen och Love Sällberg från Högbo GIF som tog många fina medaljer och poäng till klubben! Våra F9 tjejer Ellinor Rosenberg, Märta Hedström och Elsa Nygren hade roligt ihop både i stugan på kvällen och under tävlingsdagarna då de var mycket duktiga  och flitiga i att ta medaljer till sig själva och poäng i klubbtävlingen.

 

Lilla OS-profilen blev i år tilldelat Viktor Hedman i P12 med motiveringen att han med sin kämparinställning på träningarna och god kamratskap är en bra förebild i klubben.

 

Lilla OS är även en klubbtävling och från Gästrikland var det Högbo GIF som placerade sig bäst som klubb, med en mycket fin 5e plats av 30 klubbar totalt. Före Högbo GIF var det storklubbar som Tumba, Sundsvall och Bromma IF. Bromma hade två busslaster med 75 deltagare och 25 vuxna, så de vann klubbtävlingen överlägset, och blev med sitt stora deltagarantal omöjliga att slå.

 

Nästa år hoppas vi kunna åka igen, bo i stugor och umgås och kanske blir vi ännu fler deltagare från Högbo Gif Friidrott!

Resultat >>Lördag  >>Söndag

Skribent: Kristin Eidhagen
Online:
Idag:
Denna månad:

 

Våra arrangemang:

 

Ange alt-text här. 

Postadress:
Högbo GIF - Friidrott
Roger Messering, Hedåsstrandsvägen 14
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: 0706061440
E-post: hogbogif-friidrott@h...

Se all info

Vi stödjer Högbo GIF friidrott: 

ica bj

bilmetro

syntronic

 

maserfrakt

 

coor

 

JK's

skans

Färghuset

audio video

monroes