Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävla ridskolans hästar


Tävla på Högbo Ridklubbs hästar & ponnyer

Att tävla ser vi som en viktig del i ryttarutvecklingen och en möjlighet vi vill erbjuda våra lektionsryttare. Det är viktigt att du kommunicerar till din ridlärare om du har intresse av att börja tävla. Vi lägger stor vikt vid säkerheten både för ryttaren och hästen/ponnyn därför krävs det att du är väl förberedd innan det blir aktuellt. Det är sedan ridlärarna som ger sitt godkännande, allt för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt för både häst och ryttare.

 

Här är det viktigt att du som har detta som mål visar engagemang och framåtanda. Det är ridlärarna som väljer ut vilka som får representera klubben men vi måste veta att du finns! Du ska också ha tävlat med bra resultat på våra pay´n jump och pay´n ride. Du ska under året göra 16 h som funktionär på någon eller några av klubbens alla tävlingar.

 

Är du över 18 år ansvarar du själv för transport och allt som hör tävling till. Är du under 18 år är det föräldrarna som är ansvariga. Detta tas också med i bedömningen av vilka som får möjligheten att tävla. Vi måste veta att kunskapen runt tävlandet finns så inget händer varken häst eller ryttare.

 

För att vara väl förberedd när du kommer ut på en tävling vill vi på HRK att du som är intresserad av att tävla försöker vara med på så många av våra pay and jump och pay and ride som du har möjlighet till. Detta är ett perfekt sett att träna på att tävla och ett bra tillfälle för oss ridlärare att få se just dig i tävlingssituation.

Pay'n Jump & Pay'n Ride 

Ungefär en gång per månad anordnas en pay´n jump samt en pay´n ride här på klubben. Ett mycket bra sätt att träna inför tävling. Här måste du ställa upp som funktionär under dagen.

 • Pay´n jump: Du ska fått godkänt av din ridlärare att vara med. Höjd 30-120 cm. Fråga din ridlärare så du anmäler till en lämplig höjd.
 • Pay´n ride:  Fråga din ridlärare om den anser dig vara mogen. Klasser från LC-LA

Villkor:

 • Ridläraren avgör om du är redo att börja tävla.
 • Du ska rida regelbundet på lektion.
 • Vara medlem i Högbo Ridklubb.
 • Du ska ha kunskap om HRKs värdegrunder.
 • Du ska ställa upp som funktionär på någon/några av HRKs tävlingar (träningstävlingar räknas inte) minst 16 timmar under året.
 • Är du under  18 år är dina föräldrar ansvariga.
 • Grönt kort krävs för lokaltävling/externa tävlingar.
 • Hästhyra betalas till ridskolan på 150kr/start
 • Rida hopp- eller dressyrspecial
Uppdaterad: 07 MAR 2017 09:42 Skribent: Cecilia Hansson
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info