Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Alkohol- och drogpolicy


Alkohol- och drogpolicy

Med föreningens verksamhet vill vi bidra till en positiv samhällsutveckling i Sandvikens kommun, och aktivt ta ställning mot det som är dåligt och nedbrytande.

Alla ledare och företrädare för vår förening ska vara medvetna om sin roll som goda förebilder – för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar som tar del av föreningens verksamhet.

Alkohol

Alkohol ska inte förekomma bland ledare eller aktiva i vår verksamhet för barn och ungdomar. Tidig alkoholdebut ökar risken för missbruk senare i livet.

Alla ledare och företrädare ska vara uppmärksamma på att det kan finnas barn och ungdomar som har föräldrar med missbruksproblem. Dessa barn och ungdomar kan behöva särskilt stöd av föreningen.

Vi är restriktiva med alkoholservering eller försäljning av alkohol. Lagstiftning och föreskrifter om hur alkoholförsäljning ska gå till ska följas.

Vid evenemang ska inte förekomma marknadsföring/sponsring av alkoholdrycker (drycker som innehåller mer än 2,25 % alkohol).

Marknadsföring/sponsring av varumärke och alkoholdrycker ska inte förekomma i barn- och ungdomsverksamhet eller vid evenemang med barn och ungdomar som målgrupp. Det gäller också lättöl, alkoholfri öl och andra lättdrycker med mindre än 2,25 % alkohol som kan förväxlas med alkoholdrycker.

Narkotika

Narkotika ska inte förekomma över huvud taget i vår förening. I Sverige är det olagligt att använda, inneha, köpa och sälja narkotika.

Kännedom om narkotika ska anmälas till polismyndighet och/eller social myndighet.

Tobak

Föreningens verksamhet ska bedrivas i rökfria lokaler och anläggningar. Det gäller både inomhus och utomhus. Tobaksrökning är en allvarlig miljö- och hälsofara, både för den som röker och för den som blir utsatt för tobaksrök.

Rökning utomhus bör ske på anvisade platser, helst utanför anläggningen. Om det förekommer rökzoner utomhus ska de vara klart avgränsade från de rökfria zonerna.

Lagstiftning och föreskrifter om hur tobaksförsäljning ska gå till ska följas.

Vid offentligt finanseriade evenemang bör inte förekomma marknadsföring/sponsring av tobaksprodukter.

Marknadsföring/sponsring av varumärke och alkoholdrycker ska inte förekomma i barn- och ungdomsverksamhet. Det gäller också lättöl, alkoholfri öl och andra lättdrycker med mindre än 2,25 % alkohol som kan förväxlas med alkoholdrycker.

Doping

Doping ska inte förekomma över huvud taget. Varje enskild utövare är själv ansvarig för att känna till och följa svenska dopingregler.


Styrelsen Högbo Ridklubb
2018-11-07

Uppdaterad: 13 DEC 2018 18:00 Skribent: Göran Lagerlöf
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info