Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev för april och maj

02 JUN 2022 14:30
  • Skapad: 02 JUN 2022 14:30

Månadsbrev – April/Maj 2022

Ridskolan

Vi har köpt in två nya ridskolehästar, en D-ponny ”kotten” och en storhäst ”Kent”. Vi upptäckte att ridskolehästen Luna var dräktig och den 28e maj födde Luna sin lilla hingst Zelenskyj ”Zigge”. Vi ber alla att respektera att Luna och Zigge vill ha lugn och ro så inga besök i deras stall! Simba har varit halt men börjar nu att friskna på sig efter vila och medicinering.  

Under påsklovet genomförde vi teroiveckan med tema hästens hållbarhet. Vi hoppas att alla elever uppskattade det lika mycket som vi i personalen gjorde.

Privatuppstallade

Sommaren närmar sig och det är dags att se till så sommarhagarna är i gott skick samt att mocka vinterhagarna. Privathästarna släpps ut i gräshagarna v.24, från v.23 kan man börja beta in sin häst.

Anläggningen

Banan är öppen för att rida på för alla med anläggningskort. Köket i cafeterian börjar änligen ta form och snart är allt på sin plats. Byggnaden av den nya terrassen är färdigt och vi har satt upp ett glasräcke runt hela terrassen. Vi ser fram emot att få utnyttja det nya domartornet och terrassen på sommarens evenemang på vår fina utebana.

Nästa tävling är v.24 då vi har fyra dagars nationella hopptävlingar för storhäst. Vi hoppas att så många av alla medlemmar, uppstallade och elever vill vara med och genomföra den tävlingen. Funktionärslistor finns uppe på Högbo ridklubbs facebooksida.

Personal

Personalen jobbar för fullt med att förbereda inför tävlingarna v.24. Instruktör Hanna Andersson kommer under helgen v.23 åka till strömsholm för en tre veckors utbildning.

Ungdomssektionen

US vill tacka alla som hjälpt till under vårens väldigt uppskattade kvartsridningar.

Skribent: Therese Wretlind
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info