Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev Januari

01 FEB 2021 13:01
  • Skapad: 01 FEB 2021 13:01

Månadsbrev – Januari 2021

 

Ridskolan

2021 kickstartades för alla ridskolehästar med att bli trimmade av vår personal, så att hästarna var i bästa möjliga form inför vårterminens start. Under v.1 drabbades ridskolehästen Party av kolik. Han blev snabbt bättre och efter några timmar med dropp så var han återställd igen. Kate har under hösten varit i igångsättning efter skadan som hon fick våren 2020. Hon är nu äntligen återställd och går som vanligt i ridskoleverksamheten. Vi har även många nya ridande för denna termin vilket är jätteroligt!

 

Vi vill påminna att styrelsen kallar till årsmöte den 21 Februari 17:00, detta kommer hållas via Microsoft Teams.

 

Privatuppstallade

En ny häst, Bianca, har flyttat in i stallet efter tre veckor ute i karantän och Ginny har flyttat ut från stora stallet in till personalstallet. Nu står det en ny personalhäst ute i karantän i utebox som heter Barny och vi vill påminna om att inte röra eller klappa hästarna som står i karantän.

 

Personal

Anna Severin som gick på mammaledighet för ca 1 år sedan är nu tillbaka och jobbar igen. Nu jobbar hon inte bara i stallet och med handikapp utan är även ridinstruktör och har lektioner på torsdagar och på söndagar. Ridskolan har en ny anställd för 2021, Therese Wretlind heter hon och är ridinstruktör. Hon håller ridlektioner på tisdagar och fredagar. De ridinstruktörer som jobbar vårterminen 2021 är Anna, Therese, Hanna Andersson, Matilda Einarson samt Lotta Sjöberg. Resterande stallpersonal jobbar vidare med att hela tiden hålla anläggningen fin. Vi kommer ha en praktikant med oss varje Onsdag fram till sommaren som kommer hjälpa personalen med diverse arbetsuppgifter.

 

Anläggningen

Utebanan är fortsatt stängd för vintern och öppnar igen till våren. Vi blickar framåt till alla vårens tävlingar och hoppas att alla funktionärer har laddat batterierna inför kommande tävlingssäsong. Nästa beräknade tävling är v.9 vilket är nationella hopptävlingar för storhäst och vi hoppas att så många funktionärer som möjligt vill hjälpa till. Personalen jobbar på med att förbereda och fixa anläggningen till framtida tävling genom att bland annat måla hinder.

 

Ungdomssektionen

Ungdomssektionen har tyvärr inte kunnat ha deras kvartsridningar eller andra aktiviteter som vanligt på grund av Corona, men planerna är att kunna dra igång med kvartsridningarna igen under februari. Planeringen pågår för fullt inför kommande aktiviteter.

Skribent: Therese Wretlind
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info