Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev Januari 2022

07 FEB 2022 11:00
  • Uppdaterad: 07 FEB 2022 11:00

Månadsbrev – Januari 2022

Ridskolan

Äntligen har vårterminen kickat igång och vi instruktörer ser fram emot en rolig termin tillsammans med er! 

Luna som fick en skada på benet har nu återhämtat dig och går med på lektioner som vanligt. Under januari fick ridskolehästen Alma kolik men återhämtade sig tack och lov snabbt över en natt. Helgen v.5 har vi fullt med aktiviteter på ridskolan. Lördag och söndag är det hoppkurs för Lotta Sjöberg. Och på lördag eftermiddag är det tredje omgången av sommare horsewear hoppet samt pay and jump. 

Privatuppstallade

Ponnyn Thenac fick tragiskt nog somna in efter en olycka i hagen. Det står en ny häst i karantän, Hajen. Även Limpan står i karantän. Vi påminner alla om att inte klappa eller röra på de hästar som står ute i karantän. 

Personal

Vi vill tacka praktikanterna Linus, Maja, Emilio och Hannah som har praktiserat hos oss på ridskolan under Januari. Övriga i personalen jobbar vidare med att hela tiden hålla anläggningen i gott skick. 

Anläggningen

Banan är stängd då den är frusen, den kommer bli tillgänglig att rida på igen när den är upptinad. Planeringen för att bygga om i köksdelen av cafeterian är påbörjad. Till våren kommer den att renoveras. 

Årets första tävling har vi v.6 vilket är tvådagars dressyrtävling, därefter har vi nationella hopptävlingar för storhäst v.9. Vi hoppas att så många av alla medlemmar, uppstallade och elever vill vara med och genomföra våra tävlingar. Funktionärslistor för dressyrtävlingarna v.6 finns uppe på Högbo ridklubbs facebooksida samt i ridhusgången.

Ungdomssektionen

US har gjort planering för vårens kvartsridningar, kvartsridningar hålls på lördagar med start kl 09. Dessa är datumen:

v. 8, 26 februari
v. 10, 12 mars
v. 14, 9 april
v. 16, 23 april
v. 18, 7 maj

För att kontakta ungdomssektionen, mejla till  This is a mailto link.

Skribent: Therese Wretlind
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info