Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev Maj

02 JUN 2021 11:29
Här kommer månadsbrevet för maj 2021!
  • Skapad: 02 JUN 2021 11:29

Ridskolan

Nu är snart terminen slut och vi hoppas alla har varit nöjda. Annie är bra igen efter sin hälta och går med på lektionerna som vanligt igen. Däremot har Grace blivit halt igen och får vila från lektionerna. Alma fick en skada efter bus och lek i hagen och vilade några veckor under maj, hon är nu under igångsättning. Den nya ridskoleponnyn Debby går med på lektioner och är väldigt uppskattad. Under maj har vi introducerat det nya programmet Hippocrates Academy som används av alla medlemmar och ridande. Det kommer ge elever och medlemmar en bättre översikt på lektioner, arrangemang och fakturor.

 

Den 12 juni så är det äntligen dags för KM 2020 i hoppning för ridskoleekipage, anmälan görs via Academy.

Den 13 juni så är det KM 2020 i hoppning för privata ekipage, anmälan gör det görs på TDB.

 

Privatuppstallade

Vi har två nya hästar i karantän, Nicke och Skutt. Även Skorpan står i karantän som sällskap. Vi påminner att inte klappa eller röra de hästar som står i karantän.

Nu är det hög tid för privathästägarna att se över sommarhagarna och byta ut den tråd och stolp som behövs. Vinterhagarna ska även ses över och mockas så de är fina till hösten.

 

Personal

Vi har under våren haft med oss praktikant Ronja varje onsdag som har hjälp till med diverse stalljobb och tillridning av ridskolehästar. Vi tackar Ronja för härliga onsdagar med oss här på ridskolan! Resterande personal jobbar vidare med att hålla anläggningen fin.

 

Anläggningen

Banan är fortsatt öppen att rida på, detta gäller uppstallade på klubben samt de som har ett anläggningskort. Det närmar sig v.24 vilket innebär nationella hopptävlingar för storhästar. Det beräknas bli många starter under helgen så vi behöver all hjälp vi kan få. Alla kan bidra på något sätt!

 

Vill du vara med och hjälpa till under tävlingarna V.24? Hör då av dig till funktionärsansvarig Therese på 070-213 21 57.

 

Ungdomssektionen

På grund av corona så har ungdomssektionen inte kunnat ha deras kvartsridningar som vanligt vilket är väldigt tråkigt. Planerna är att dra i gång allt som vanligt efter sommaren.

Skribent: Therese Wretlind
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info