Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev Mars

31 MAR 2021 10:44
  • Skapad: 31 MAR 2021 10:44

Ridskolan

I slutet av Mars så har Grace kommit i gång i verksamheten igen efter behandling på en skada. Annie är fortfarande halt men är på bättringsvägen. I övrigt är ridskolehästarna friska och krya.

Under mars har vi haft en pay and jump för ridskoleryttare och ekipage som tävlar för klubben vilket var väldigt uppskattat. Under pay and jumpen så lottade vi ut en hjälm från Hööks och vinnaren blev Hanna Dahl. Vi lottade även ut en högbomössa och keps till den som kom på det bästa namnet till vår nya trähäst. Vinnaren blev Ancie Hedman med namnet Ben Stiller (ben stilla).  

Påsklovet närmar sig med stormsteg och det innebär teorivecka! Då anordnar vi aktiviteter som hyra häst och fångarna i stallet. Anmälan till det görs på tavlan i ridhusgången. Vi kommer även ha en digital hoppclinic och en digital dressyrclinic som vi kommer lägga ut på hemsidan för alla att kolla på.

 

Lördag den 10 april har vi planerat in en pay and ride för ridskoleryttare och ekipage tävlandes för klubben. Skicka in din anmälan till This is a mailto link!

 

Privatuppstallade

Hästen Fiona har flyttat från stallet och vi tackar för hennes tid här på klubben. Det har flyttat hit två nya privathästar som står i utebox, Elsa och Lucas. Vi påminner om att inte röra eller klappa på de hästar som står i karantän. Det är dags för alla privathästägare att se över deras hagar. De ska mockas ur och stolp och tråd ska ses över.

 

Personal

Vi har med oss en praktikant varje onsdag som hjälper oss som hjälper oss med diverse uppgifter såsom stalljobb och tillridning av hästar. Vi har även två till praktikanter som ska vara med oss v.12, 13 & 15. Resterande personal jobbar vidare med att hålla anläggningen fin.

 

Anläggningen

ÄNTLIGEN är våren här så nu är banan öppen att rida på igen. I början av mars genomförde vi årets första tävling vilket gick superbra. STORT tack till alla funktionärer som var med och bidrog. Dessvärre blev ponnytävlingarna v.11 samt dressyrtävlingarna v.13 inställda eftersom det råder tävlingsstopp pga. hästvirusen som cirkulerar i världen.

Vi påminner alla om att vara extra noga med hygienen nu i smittsamma tider, med tanke på corona och pga. de hästvirus som cirkulerar mycket så här års. Viktigt att byta kläder om man rör sig mellan olika stall.

 

Ungdomssektionen

På grund av corona så har ungdomssektionen inte kunnat ha deras kvartsridningar som vanligt vilket är väldigt tråkigt. Planerna är att dra i gång allt som vanligt så fort det har lugnat sig lite med coronasituationen.

Skribent: Therese Wretlind
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info