Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev mars 2022

31 MAR 2022 19:10
  • Skapad: 31 MAR 2022 19:10

Månadsbrev – Mars 2022

Ridskolan

Alla ridskolehästar är friska och krya. Nya ridskoleponnyn Winnie har under hennes första månad på ridskolan utbildats av våra instruktörer och kommer så småningom börja gå med på lektioner. Vecka 15 är det påsklov och vi har teorivecka. Denna teorivecka har temat ”hästens hållbarhet”. Teoriveckan är till för alla ridskoleryttare och ingår som ett tillfälle i terminen. Anmälan sker på anslagstavlan i ridhusgången.

Privatuppstallade

Hästen Lindy och Karin står i karantän pga förkylning. Vi påminner alla om att inte klappa eller röra på de hästar som står ute i karantän. Privathästägarmöte är planerat den 10 mars. Nu när våren närmar sig är det dags att se över hagarna, kolla stolp och mocka.

Anläggningen

Banan är stängd då den är frusen, den kommer bli tillgänglig att rida på igen när den är upptinad. Köket i cafeterian är utrivet och ombyggnationen är på gång. Byggnaden av den nya terrassen håller på för fullt. Golvet på den tidigare terrassen har byggts om och vi har fått dit en nu trappa till den nya delen. Vi ser fram emot att få utnyttja det nya domartornet och terrassen på sommarens evenemang på vår fina utebana.

Vi vill tacka alla funktionärer som ställde upp på ponnytävlingarna v.11, utan er är vi inget. Nästa tävling är redan vecka 13 och det är en tvådagars dressyrtävling. Vi hoppas att så många av alla medlemmar, uppstallade och elever vill vara med och genomföra den tävlingen. Funktionärslistor finns uppe på Högbo ridklubbs facebooksida.

Ungdomssektionen

US anordnar kvartsridningar under våren. Det är dessa datum som gäller: 9 april, 23 april och 7 maj. Mer info hittar ni på hemsidan. Ungdomssektionen anordnar en pay and jump på påsklovet, torsdagen den 14 april. Anmälan för ridskoleekipage sker på hippocrates och för privata ekipage på tdb. För att kontakta ungdomssektionen, mejla till  This is a mailto link.

 

Skribent: Therese Wretlind
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info