Hoppa till sidans innehåll

Ny uppstart av nybörjargrupp HT-2020

04 JUN 2020 11:35
Inför HT-2020 kommer det att bli en helt ny uppstart av en nybörjargrupp och där av kollar vi nu intresse. Ridgruppen kommer att va på tisdagar kl. 16.10. Nedan finns en del info att läsa igenom
 • Skapad: 04 JUN 2020 11:35

På HRKs nybörjarlektioner får man lära sig att umgås med hästen lika mycket på backen som på ryggen på ett säkert sätt. När de rider är du som vuxen välkommen att va med på backen om det skulle behövas en extra hand ex med ledning av häst, annars kan du säga till i förväg så ordnar vi en hästvan ungdom som kan leda och assistera ert barn. 

Man gör allt ifårn att sköta hästen, ridning med olika typer av övningar, öva teori och rida på våra snälla hästar. 

Från det år man fyller 7 år får man börja i våra nybörjarlektioner där de kan utbilda sig till och tävla i lätt tävlingsklass.

 

Godis till ponnyn/hästen i krubban

Du får gärna ge den ponnyn/hästen som du ska rida lite godis såsom: morötter, äpplen och hästgodis. För att de inte ska bli bitiga på eleverna är det viktigt att det ges i krubban, deras matskål som sitter på stallväggen.

 

 

Lite kort info om klädsel, hantering av häst samt lite övriga saker som kan va bra att vet när man besöker oss!

Utrustning - klä dig rätt för din säkerhet!

Elev skall vid ridning alltid bära:

 • Godkänd hjälm (CE - märkt och sitta bra), finns att låna på ridklubben ligger på läktaren i ridhuset. En hjälm som varit med om ett kraftigt slag, ska slängas; den anses förbrukad även om skadan inte är synlig utanpå. 
 • Sko eller stövel med klack. Skon eller stöveln ska vara nätt i foten och ha en slätmönstrad sula. Detta för att minimera riken för att fastna i stigbygeln. De skall också ha en låg klack för att man inte ska kunna få foten genom stigbygeln. Skilj på ridsko och stallsko. En vanlig nätt gummistövel med låg klack går alldeles utmärkt att använda. Det allra bästa att rida med är dock en ridstövel av gummi-, konstläder- eller läder. Om du rider i sko bör du komplettera den med shortchaps eller stövelskaft. 

 

Övrigt bra att ha på sig:

 • Ridväst bör användas vid all ridning och det finns ett begränsat antal att låna för barn. Fråga er ridlärare. Säkehetsväst är en bra investering när du bestämt dig för att fortsätta rida. Den skall användas vid hoppning och uteridning. Ridskolan har ett begränsat antal västar till utlåning.
 • Långt hår skall vara uppsatt.
 • Byxorna bör vara utan sömmar på insidan och ej vara prassliga (skrämmer djuren) eller hala.
 • På överkroppen ska du helst inte ha för bylsiga kläder. Tröjan måste täcka axlarna, linne är alltså inte tillåtet.
 • Handskar är lämpligt att ha vid ridning.

Får ej bära:

 • Halsduk 
 • Prassliga kläder
 • Linne, måste skydda axlarna 
 • Örhängen, piercing mm är olämpligt vid all hästhantering då exempelvis hästens svans kan fastna i smycket och dra loss det.

Omgivningar

Högbo Ridskola håller till på Nyhems Gård strax utanför Sandviken. Anläggningen är vackert belägen i natursköna omgivningar med mycket bra ridterräng. Vi förfogar över två stora ridhus och två rejäla utebanor. I stallet finns ett 25-tal lektionshästar och –ponnyer. 

Anmälan av intresse

Om du vill anmäla ditt barn till ridlekis kan du mejla till This is a mailto link, eller ringa oss på 026-275764. Uppge gärna namn på barnet, personnummer, adress och telefonnummer vid intresseanmälan. 

Skribent: Cecilia Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info