Hoppa till sidans innehåll

Varför har vi tävlingar?

30 AUG 2019 16:00
Vi vill med några rader förklara vikten för oss som förening att vi kan genomföra planerade och kommande hopp och dressyrtävlingar.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 16:00

Först har vi ett krav från förbundet att vi måste arrangera tävlingar om medlemmar ska kunna få tävlingslicens. För det räcker en tävling på vilken nivå som helst. Utan anledningen är för vår ekonomiska överlevnad och utveckling som driver att vi arrangerar de tävlingar vi gör i dag.

Då vi besitter 90 tävlingsboxar som vi kan hyra ut vid tävlingar så kan vi genom dem få in stora pengar, ca 1150kr per box och tävling. För att locka tävlande till oss som har behov av dessa boxar krävs det att vi har flera tävlingsdagar (2-3 dagars meeting) och högre klasser som också lockar ryttare utanför vårat närområde.

Vi skulle självklart kunna arrangera flera tävlingar med längre klasser också, men tyvärr krävs det då flera aktivt drivande funktionärer som vi kan sprida det stora jobbet på. Men på sikt något som vore högst önskvärt.

Som komplement till våra tävlingar arrangerar föreningen en stort antal pay 'n jump's öppen för så väl ridskoleelever som medlemmar och icke medlemmar.

Vad ger då dessa tävlingar?
Exempelvis så gjorde vi en nettovinst på ca 170.000kr för tävlingen vi arrangerade helgen vecka 34.

Vad kan vi t.ex. använda dessa pengar till?
- 7,5 månaders behov av hö till alla ridskolehästarna
- Ett års betalning av hovslagare
- Ett års underhåll av fastigheter, hagar och ridunderlag

Kan man få in pengarna på annat sätt?
Nja kanske..
- Cicci håller 540 privatlektioner
- Vi säljer 6800 kakburkar

Av föreningens intäkter under ett år kommer ca 25% från alla de tävlingar vi arrangerar, så som ni märker är dessa tävlingar jätte viktiga för oss som förening. För andra alternativ som att höja priser och sänka nivåer vill inte tvingas göra i några stora utsträckningar.

Välkomna att engagera er i vår tävlingar!
Ni kommer på köpet ha väldigt roligt, lära känna flera härliga medlemmar och se många duktiga ryttare under dessa tävlingsdagar.

Skribent: Göran Lagerlöf
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info