Hoppa till sidans innehåll
nya inredningen i stallet

Info stallplats


Högbo Ridklubb erbjuder dig med häst eller ponny uppstallning på en välskött och välfungerande anläggning. Stallet genomgick 2012 en omfattande renovering där vi fick nytt ventilationssystem och året därpå fick halva stallet nytt golv samt ny fräsch inredning. Sommaren 2014 renoverades den andra halvan av stallet med nytt golv och inredning. Anläggning ligger på Nyhems Gård utanför Sandviken och i det stora stallet finns plats för 60 hästar. Cirka hälften av platserna är ämnade för ridskolan och resterande till privathästägare.

 

På anläggning finns förutom platserna i stallet även 96 uteboxar som används som tävlingsuppstallning och uppstallningsalternativ på sommaren. Det finns två stora isolerade ridhus att rida i, ett på 20 x 80 m och ett på 20 x 60 m. Tillgången till ridhusen är mycket bra för de privata ryttarna, se ridhusschemat.

I det stora ridhuset finns också en fin cafeteria, där man kan ta sig en god fika och sitta på första parkett för att se vad som händer i ridhusen.

Vi har dessutom sedan 2018 en ny stor fiber utebana anlagd av De Grondslag med måtten  60 x 110 m.

Båda ridhusen och utebansn harvas varje dag. På sommaren även vattning.

På anläggningen finns fina hagar där hästarna har möjlighet att gå i mindre grupper i större kuperade hagar eller ensam i rasthage. Det finns även tillgång till stora och mindre beteshagar på Högbos stora ytor. (Vid byte från ordinarie hage till sommarhage under sommartid gäller dock endast utsläpp. Intag får man gå i lag med andra som har sin häst ute på "bete")

Anställd stallpersonal sköter måndag-fredag utsläpp samt fodringar fyra gånger per dag för insläpp så betalar man en extrakostnad i månaden.

Lördagar och söndagar samt alla röda helgdagar sköter privathästägarna ansvaret för ridskolans hästar och privathästar enligt stallvaktsschema. 

Som privathästägare har man då ansvaret en dag ungefär var 8:e vecka. Man är alltid två privathästägare vid samtliga pass. Det går självklart bra att byta pass med varandra om datumet inte skulle passa. Privathästägarna har även kvällsfodring på rullande schema fredag-söndag varje vecka. (På sommaren fodrar privathästägarna kvällsmat alla dagar i veckan under personalens semester)

Att stå uppstallad på Högbo Ridklubb kostar för ca häst 3400:-  ponny 3100:- kronor per månad vilken betalas i förskott. I avgiften ingår hösilage, havre, 1 spånbal/spånpellets i veckan, utetäcke PÅ och utsläpp i hagen. Det finns även tillgång till att få skydd/boots på och Lindor av samt insläpp från hage för en extra avgift i månaden. Det finns även tillgång till spån mot en extra avgift.

Är Du intresserad av att få tillgång till denna fina anläggning?

Ta då kontakt med oss på This is a mailto link för ett besök.

Lämna gärna ert telefonnummer så har vi lättare att få kontakt med er under vår arbetstid.

Välkommen till oss önskar Högbo Ridklubb!

Uppdaterad: 26 NOV 2017 11:02 Skribent: Högbo Ridklubb
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Högbo RK - Ridsport
Norrsidavägen 22
81135 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026275764
Fax: 026275764
E-post: This is a mailto link

Se all info