Hoppa till sidans innehåll

Nyheter SSF-Alpint


Sveriges Alpina Journalister prisar Tobias Hedström och Anna Swenn-Larsson till Årets stjärnskott" och "Årets åkare".
 
I den avslutande SM-tävlingen 2019 som bjöd på störtlopp i Åre, avgjordes tävlingen i sprintversion så att totalen av två åk skulle slutligen kora de svenska mästarna.
 
Kontrasterna var många när SM i Super G avgjordes tidigt i morse i Åre.
 
Idag var det tjejernas tur att äntra slalomarenan i Ullabacken och det blev riktigt rafflande tävlingar i både U14, U16 och FIS-klassen.
 
I ett strålande solsken avgjordes slalomtävlingarna Mr. Skifuntastic i Lindvallen, Sälen.
 
Nylanserade Klara Ski Team söker en Assisterande tränare
 
Nylanserade Klarna Ski Team söker en Huvudtränare
 
Det blev dubbla glädjeämnen för Sara Rask, Sollentuna SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK, som båda vann SM-guld i storslalom, men även kan titulera sig som Miss och Mr Ski Funatastic GS 2019.
 
För två veckor sedan annonserades om att vi kommer att genomföra en förlängd ansökningsperiod till de olika universitetsalternativen då ett nytt alternativ i Stockholm startar.
 
Under torsdagen avgjordes de svenska mästerskapen i slalom i Åre. Svenska mästare blev Anna Swenn-Larsson och Carl Jonsson.
 
I förra veckan, mellan den 18:e till 25:e mars, kördes svenska mästerskapen för yngre och äldre juniorer i Åre och i Almåsa. Det var tävlingar i störtlopp, slalom och storslalom.
 
Parallellt med Världscupfinalerna i Andorra pågick Lilla Världscupen på hemmaplan i helgen. Deltävlingarna i Sveriges största alpina ungdomscup är nu genomförda och det är tid för finalerna.
 
För första gången sedan 2009 så har vi en svenska högst upp på pallen i Alpecimbra, f.d Troféo Topolino! Grattis Emma Aicher!!!
 
I söndagens världscupslalom i Grandvalira-Soldeu, Andorra, hade André Myhrer ett bra åk på gång med körde ur. Vann gjorde Clement Noel från Frankrike.
 
I söndags avslutades världscupsäsongen i Andorra men också Frida Hansdotters otroliga karriär. Bäste svensk i söndagens storslalom blev Sara Hector med en
 

Radio45

Sponsra

Postadress:
Höghedens SLK - Skidor
Höghedens SLK, Högheden 110
66291 Åmål

Kontakt:
Tel: 053251003
Fax: 053251150
E-post: info@amalsskicenter.se

Se all info