Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Wender Johansson

24 DEC 2017 09:21
  • Skapad: 24 DEC 2017 09:21

 

Det är julaftonsmorgon och julefriden har börjat lägga sig som ett täcke över lilla Högsäter. Julefriden har även invaggat HGF-arbetet i lite lugn och ro. Julen 2017 blir dock inte som andra jular. Under året har vi fått lämna ifrån oss två stora HGF-are i form av Ola Carlsson och John Hultgren och för en vecka sedan så nåddes vi av det dystra beskedet att även ”våran” Wender Johansson, den störste av dem alla, hade lämnat oss.

 

Ja Wender var verkligen en sann HGF-are. Han var en sådan där supporter som man önskar att alla skulle vara. En supporter som alltid såg till att sätta Högsäters GF i ”finrummet”.  För oss så var han helt enkelt ”våran” Wender som alltid fanns där när det behövdes rådfrågas om saker och ting.

 

Hans stora uppgift genom alla åren har bland annat varit att se till att klubben haft duktiga tränare och spelare. Men klubbens absolut största värvning gjorde han dock inte själv utan den gjordes, som det står i HGF-boken, när Wender själv övertalades att börja jobba med klubben.

 

Alma Coogan, världsartist på den tiden det begav sig, engagerade Wender till ett uppträdande på Genevi. Mängder av artister intog, tack vare Wender, Genevi under Gena Festens glansdagar med Lars-Gunnar Björklund och Svenska Spels offentliga LOTTO-dragning samt Örgryte IS med Björn Nordqvist, Raf Edström m.fl i spetsen som de absoluta höjdpunkterna.

 

Wender var nog en av de starkaste krafterna för att den sk. ”Högsäters-andan” kunnat leva vidare. Att allt går att lösa om man bara hjälps åt.  Och även om hans historieberättande har tystnat på Genevi, eller var han än befann sig, så kommer hans uppfattning om att allt går att genomföras med rätt inställning, förhoppningsvis att föras vidare av andra HGF-krafter så att hans anda kan leva vidare.

 

Nu har alltså den, förmodligen, förste och även den siste eleven på ”Edstena Högre Allmänna Läroverk” lämnat detta jordeliv men hans minne kommer för alltid att vara förknippat med HGF. Minnet av honom och hans insatser för klubben kommer för alltid att sväva över Genevi och vi hoppas att han har fått en ännu bättre plats, än den på Genevis läktare, för att se våra framtida matcher.

 

Tack Wender för allt du gjort för Högsäters GF och för vår bygd och vi är så oerhört tacksamma att vi fått vara med dig!

 

Skribent: Jonny Malm
Epost: This is a mailto link

 

 

HGF FOTBOLL:s

HUVUDPARTNERS 

 

 

Coop Konsum

 I HÖGSÄTER

 

 CCsport logo 200pix

Erima_webblogo_ 200pix

 

 

GULDPARTNERS

 

 

 

SILVERPARTNERS

 

 

header_bg 

 

Rinco

 

BLOMS ALLSERVICE

 

 

Högsäters Bygg 

 Ted Flinks IMG_6350

 

 Berghogens rör  logo

 

BRONSPARTNERS

 

 Paradis p

 

Formpressning

 

Pizzeria Bayards 

 

stroms

 

nossebroenergi[1]

 

ica-supermarket-logotyp

   Färgelanda

 

bild

 

Moelven-logo-ill

 

 

 

 

 

Postadress:
Högsäters GF - Fotboll
Genevi IP
45870 Högsäter

Kontakt:
Tel: +4652840659
E-post: This is a mailto link

Se all info