Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet


Högsbo Basket – en välmående förening som vill utvecklas!

Det är med stolthet, och glädje, jag skriver mitt första medlemsbrev som ordförande för Högsbo Basket. Stolt att jag blev tillfrågad, och vald, till ordförande under våren. Glad då jag nu får möjlighet att umgås än mer med alla barn, ungdomar, föräldrar och medarbetare som gör vår förening till den förening vi är. En välmående förening som vill fortsätta utvecklas!

Innan jag tar tillfället i akt att prata framtid, och vad vi vill de närmaste åren, vill jag rikta ett stort tack till Olof Aurell, som jag nu efterträder som ordförande, samt övriga styrelsemedlemmar som nu har valt att lämna styrelsen. Utan det arbete ni har lagt ner de senaste åren, tillsammans med våra medarbetare och många andra som brinner för Högsbo Basket, hade vi idag inte varit en välmående förening. Tack för en fantastisk insats och tack för att ni lämnar över en bra grund, och ett nytt fantastiskt golv, att stå på. Det är alltid roligare att leda i medgång!

Vi är som sagt idag en välmående förening med hög omsättning, bra resultat (sportsligt & ekonomiskt) och ett ökat antal medlemmar. Detta beror på många anledningar men jag skulle vilja peka på ett par av dem som jag anser vara bland de viktigare nämligen föreningsanda och Basketfestivalen.

För att vi skall lyckas med vår vision (att vara med och leda utvecklingen av basketen i södra Sverige till att bli den mest tillgängliga nationalsporten i Sverige) så behöver vi en stark föreningsanda. Alla som är aktiva i och runt Högsbo Basket skall känna en tillhörighet och en stolthet att tillhöra vår förening. Detta lyckas vi med genom att leva upp till vår värdegrund som pratar om att vi skall vara hjälpsamma, ödmjuka, stolta osv. För mig är det viktigt att alla är med och trivs när de umgås med oss inom Högsbo Basket. Detta är något jag försöker föra över på de killar jag tränar i P04 och detta är något vi måste bygga vidare på. En stark föreningsanda kan flytta berg och är avgörande för vår utveckling. Ta hand om varandra!

Något annat som är avgörande för oss inom Högsbo Basket är Basketfestivalen. Festivalen samlar inte bara mängder av ungdomar, och nu även vuxna, under fyra intensiva dagar i maj, den står även för hälften av våra intäkter och hela vår vinst. Festivalen är otroligt viktig för oss och det är mycket glädjande att se att den nu har satt rekord i antal lag två år i följd. Vi skall fortsätta utveckla festivalen så att ännu fler vill delta och på så sätt bidra till vår förening. Jag vill även rikta ett stort tack till er föräldrar som är med och sliter under festivalen. Er insats möjliggör festivalen, er insats bidrar till vårt välmående som förening och er insats gör det möjligt för oss att äga och driva Gothia Arena. Tack!

Slutligen några tankar om framtiden. Vi är och skall förbli en breddförening. Men vi tror även att vi kan, och vi vill, ha elitlag i de högsta serierna. Denna enkla ekvation(!) innebär i grunden två saker. Vi måste först och främst fortsätta vara duktiga på ungdomssidan så att fler tjejer och killar vill komma till oss och spela basket. Dessutom behöver vi leva upp till vår avsiktsförklaring att så många som möjligt skall få spela basket på sin nivå. Men, vi skall även erbjuda de tjejer och killar som vill satsa lite mer en möjlighet att göra detta. Här kommer vikten av elitlag in när tjejerna och killarna blir äldre.

När det gäller våra elitlag så skall vi i år gå upp till högsta ligan med våra damer. Tjejerna gjorde en kanon insats förra året då vi föll på målsnöret. I år skall vi gå upp. Punkt.
Herrarna skall etablera sig i Superettan för att inom ett par år ta steget upp i högsta ligan. Detta är planen för vår elit men det vimlar naturligtvis av utmaningar på vägen.
En av dessa utmaningar stavas resurser. Skall vi kunna genomföra allt vi vill när det gäller ungdomsverksamhet, elit, Gothia Arena etc så krävs det mer resurser. Vi måste helt enkelt öka vår omsättning och vara fler som jobbar med Högsbo Basket. Ideellt och professionellt.

För att skapa fler resurser till föreningen blåser vi nu liv i vår marknad- och försäljningsgrupp. Just nu består gruppen av Thorbjörn Jonsson och mig så då förstår ni att vi behöver hjälp! Har ni erfarenhet av marknadsföring, försäljning, events, sponsring eller känner att ni kan/vill hjälpa till så tveka inte att kontakta någon av oss på This is a mailto link eller This is a mailto link . Vi utlovar en grupp med mycket energi, hög kreativitet och mycket glädje!

Heja Högsbo!

/Magnus Hallberg

Uppdaterad: 29 AUG 2017 10:10 Skribent: ll

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)