Hoppa till sidans innehåll

3:e raka i Superettan

03 MAR 2016 11:05
210 personer på läktaren i en viktig vinst för Högsbo Baskets herrar. Central satte direkt tonen i vilket tempo de gillar att vi spelar i, låååååååångsamt och korta anfall, de satte upp en fetzon och körde den genom hela matchen, helt rätt av Central.
  • Skapad: 03 MAR 2016 11:05

Det var öppet överallt efter en pass, men vår procent på skottet var inte bra. Vi fick nästan panik att det var för öppet vissa gånger. Vårt problem blev att vi spelade för stillastående för en pass räckte till att bli fri, så all...a stod och tittade på den som hade boll.
Vi hade några spurter med bra defense som vi kunde lägga i lite layup på, men annars var detta ingen match som går in i rekordböckerna som den mest välspelade.

Det kändes redan tidigt att vi försökte leka basket med oskärpa och dåligt passningsspel som följd. Jag brukar alltid säga, att vi kan leka när det är 3 minuter kvar och vi leder med 20, men inte när matchen står och väger, OCH framförallt inte mot äldre rävar som Central.

Lukas Brehm satte mycket i första men bromsades lite av mitt halvtidssnack om att vi behöver jobba tillsammans för att hitta rätt avslut (my bad)!

RJ Slawson hade tre avslut i första halvlek (WHAT?), men det var resultatet av att vi var så öppna på trepoängslinjen. Hade jag spelat idag hade jag förmodligen skjutit fler skott utifrån än vad mina grabbar gjorde idag. RJ avslutade matchen fantastiskt, han slutade med 22 poäng och hade sjukt häftiga dunkar från den offensiva returtagningen.

Filip Sjöström hade gott skytte från trepoängslinjen och när han förstår att han är lika bra för oss inside, se upp. Filip har så mycket potential i sig, men han använder för mycket energi åt det gråa laget, eller sitta ute på trepoängslinjen för att ta nästa trea. Kom igen Filip, jag tror mycket på dig. Filip slutade på 13 poäng idag.

Två ryggskador idag, båda killarna landade på ryggen idag, Martin Engström och Gabriel Alvesol kommer inte sova gott inatt. Martin klagade på svanskotan, och Gabril på en äldre skada... hoppas det går över snart!

Matchen slutade 69-59.

Skribent: Jonas Fredrikson

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)