Hoppa till sidans innehåll

Drama och vinst i toppmatch

16 NOV 2016 14:13
Högsbo Herrar tar en oerhört viktig seger under söndagen när de slår obesegrade Köping med 83-82.
Temperament, intensitet och glöd var alla ingredienser i höstens hittills mest spännande match. Läs vad coach Jonas Fredrikson säger om matchen.
  • Skapad: 16 NOV 2016 14:13

Sjuuuuukt häftig match! 
Ni som inte var där…SYND! Ni missade årets roligaste match!
Det var hype innan matchen, det var hype under matchen, det var hype efter slutsignalen, HYPE!
Det blev värsta hollywoodfilmen, med en så skön buzzerbeater, Filip Sjöström, vilken hjälte.

Matchen började i full fart, där Köping var det bättre laget, med alla deras stjärnor, Boggs, Davis, Smith, Hajzer, Mellström, Grant… ja, det är inget dåligt lag de ställer på banan, men vi krigar, efter första kvarten leder Köping med 3 poäng, 15-18.
Vi fick svårare och svårare att ta vår uppgift på rätt sätt, Boggs är riktigt bra i fart, Smith missar inte om han får tid på sig, Davis tar varje chans att göra poäng och Hajzer hade 8 poäng tidigt inside.

I andra kvarten tycker jag att vi spelar bättre, vi får bättre koll på deras bästa, men vi får inte stopp på dom i defense, de gör mål, för mycket! Som tur är har Lukas Brehm lekstuga åt andra hållet, sjukt bra offensivt idag, han var nästan positiv, det säger det mesta. Han sms:ade mig innan match – ”tänkte vara lite positiv nu, gillar damernas pausmusik starkt”… ja, det är lite som gör det!
Lukas slutade på 37 poäng! 37 poäng som kom i flödet av vårt anfallsspel. Fantastiskt!

I tredje kvarten gör Köping ett ryck, framförallt tycker jag att de spelade bättre försvar på oss, vi kom inte riktigt till våra platser eller till våra avslutslägen. Köpings ledning var 17 poäng (!) i slutet av tredje, då kändes det tungt. Men killarna ville annat och jag tycker Raivis Kalejs är med och vänder matchen åt oss, vår stora, tunga Lett. Han var riktigt bra idag! Kul! Gabriel Alvesols trea i slutet av tredje gjorde att vi kände att vi fick tillbaka tron på oss själva.

I fjärde tycker jag att vi är det bättre laget, vi kommer ikapp när det är 4 minuter kvar, och det var jätteviktigt att vi fick går förbi och känna på en 4 poängsledning, men den var skör. När 3.8 sekunder av matchen återstår, så lägger Davis i två straffkast, vi tar en timeout innan straffkasten för att skyla av honom lite, få honom att tänka på att han kommer bli hjälte, Swish, Swish… funkade sådär!

Timeout igen, Nu går spelet ut på att vi skulle hitta Gabriel eller Jonas för en layup eller trea i hörnet, men Filip Sjöström vågar inte passa bollen till någon av dom utan måste ta bollen själv till korgen och när skottet kommer på korgen så studsar den, studsar den, studsar den mot plankan och iiiiiiiiiiiiiiiiiii! Hollywood here we come! Overkligt. Och Filip som varit riktigt bra under matchen med 15 poäng och 6 returer, så jävla glad för hans skull!

En gedigen match av samtliga, kul att vinna på hemmaplan, SuperEttan kommer närmare!

Bäst idag var Lukas Brehm på 37 poäng, Yannick Trott tog 8 returer, Minges tog 4 steals, Raivis Kalejs går 23 +/-, men det viktigaste är vinsten. GOOOOOOOOO LIONS!!!!!!

Tack alla ni i klacken, det var kul idag!


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)