Hoppa till sidans innehåll

Ett steg närmare ligakvalet

07 MAR 2016 16:47
Oj, det blev riktigt spännande mot Central borta för herrarna igår...
Det finns matcher man spelar bra och vinner, sedan finns det matcher man spelar mycket sämre än motståndarna men ändå vinner. Detta var en sådan vinst.
Central spelade precis som förra gången en mycket effektiv zon... om man lyckas missa alla skott man skjuter, vilket vi var duktiga på, de öppnade dessutom upp med att sätta sina första fem skott vilket resulterade att ledningen var uppe i 12-2...uppförsbacke...
  • Skapad: 07 MAR 2016 16:47

Vi kommer tillbaka lite i andra halvan på första kvarten och reducerar till 19-12, men momentum var inte på vår sida...

Andra perioden var jämn, men vi fick igång lite energi, efter vår resa upp till Stockholm. Vi får också stopp på Centrals anfallsspel och puttar i några layups från inside med RJ Slawson och Filip Sjöström. Utifrån hade vi det tungt, men vi var öppna, och då fortsätter mitt lag att skjuta treor, no doubt! 34:a treor kastar vi upp och hmmhmmm 6 går i, härliga 18% gör ingen coach glad. RJ Slawson sköt 8/11 skott, men vi hade förtvivlat svårt att ge honom bollen inside.

Tredje kvarten stod still offensivt, men tiden sprang på, fattar inte att når fjärde började var det bara 10 minuter kvar av matchen... Central gjorde oss dåliga, vi gjorde 8 poäng i tredje, det är väldigt lågt av oss, Central gjorde 13 poäng och ledde med 46-38.

Fjärde blev vår bästa kvart, vi vill inte förlora och under hela kvarten kändes det som om vi kaaaaanske skulle kunna få till ett bra avslut på matchen. På de två sista trepoängarna gör vi mål på och delar ledningen med en minut kvar av mtchen. Vi gick om när det återstod 24 sekunder kvar av matchen, 62-64, Yannick Trott lobbade in en runner... Vad gör man nu? Foular man? Defense? Inga treor! Grabbarna ville spela defense, men Central gör en layup med 14 sekunder kvar, vi rtar upp ett spel, Yannick får samma läge igen och kastar bollen kort denna gång... förlängning.

I förlängningen tycker jag att vi är det klart starkare laget, vi hittar RJ inside, han gör de första 4 poängen och sedan tycker jag matchen är våran. Rättvist, nej, Härligt, ja!! Slutresultat 70-75.

Bästa poäng plockare blev RJ Slawson 24 & 16 returer, Lukas Brehm 20, Jonas Minges 13, Filip "födelsedagsbarnet" Sjöström 9, Yannick Trott 6, Olof Lennartsson 3.

Skribent: Jonas Fredrikson

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)