Hoppa till sidans innehåll

Solna för starka i seriefinalen

03 MAR 2016 11:08
Seriefinal i SuperEttan, serieettan Solna och vi, Högsbo, med chans att nå andraplatsen! Matchen startade i ett ursinnigt tempo, med mål efter mål efter mål. 27 poäng för hemmalaget är riktigt bra, men Solna hade 36!!!! De har ett väldigt bra balanserat lag och en coach som jobbat hårt för ett avancemang till Ligan! Man kan bara säga Grattis till ett bra jobb!
  • Skapad: 03 MAR 2016 11:08

Vi testade mycket olika mönster i vårt försvarspel, men Solna li...rar boll, de spelar superenkelt och det spelar ingen roll vem som är fri, den spelaren får bollen och de tar riktigt bra beslut gång efter gång efter gång… ni kommer känna igen det här…
Solnas importer är riktigt, riktigt, riktigt bra, de är tunga, smidiga, spelar försvar, springer, spelar tillsammans, spelar med laget, en dröm att få till sitt lag, två RJ´s helt enkelt. När vi försöker ta bort dom så klev de svenska spelarna in och tog över, vilket vi var tvungna att acceptera, men en kille dominerade oss allihopa och det var Nisse Johansson, DAAAAAAMN! 27 poäng och det var på alla möjliga vis, treor, layups, pullups, straffkast, han var sweet, lurig skottfint och ett förstasteg som är av bra kaliber! Bra jobb Johansson!
Nicholas Smith och Okari Ongwae var för stora, tuffa och kalla för oss idag, iofs höll vi dom på bara 19 poäng respektive 18 poäng, under deras snitt, men det är tufft när Johansson då gör 26 poäng.
I hemmalaget tycker jag att Lukas Brehm var duktig offensivt, Jonas Minges tycker jag glimtar till, RJ Slawson gör det han kan, men resten behöver jag ha mer offensiv av om vi skall ha en chans att vinna mot Solna! Defensivt tycker jag inte att vi har rätt attityd, ingen stolthet i att ta bort vår egen kille, utan ger ansvaret till hjälpsidan och roteringarna…det duger inte! Vi måste kunna hålla spelare med boll framför oss. Yannick Trott fick ansvaret att ta bort Ongwae och jag tycker han gör ett bra jobb, och då gör han ändå 18 poäng på oss, det berättar vilken bra spelare HAN är.
185 betalande åskådare är bra! Vi behöver bli fler! Kul ändå att det kommer folk som vill betala, tack!

Skribent: Tomas Roslund

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)