Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Uppsala

03 MAR 2016 11:02
Matchen mot Uppsala blev en Bänkhistoria, Bänken var otroligt viktig och bra mot Uppsala i Söndags, kul, riktigt kul! Gabriel Alvesol och Olof Lennartsson 9 poäng var, Arian Nasser 5 assist (kändes som fler) och Martin Engström 11 returer.
En match som startade bra för Högsbo 11-4 efter 5 minuter, 20-11 efter första kvarten och allt såg bra ut till halvlek med härlig fart och en Amerikan som gör lite som han vill just nu, 19 poäng och 13 returer. Dunkarna är härliga just nu!Matchen mot Uppsala blev en Bänkhistoria, Bänken var otroligt viktig och bra mot Uppsala i Söndags, kul, riktigt kul! Gabriel Alvesol och Olof Lennartsson 9 poäng var, Arian Nasser 5 assist (kändes som fler) och Martin Engström 11 returer.
En match som startade bra för Högsbo 11-4 efter 5 minuter, 20-11 efter första kvarten och allt såg bra ut till halvlek med härlig fart och en Amerikan som gör lite som han vill just nu, 19 poäng och 13 returer. Dunkarna är härliga just nu!
  • Skapad: 03 MAR 2016 11:02

I halvlek leder vi med 44-22 och för att få inbördes behövdes 24 poäng plus, och då sitter vi i omklädningsrummet och gör matten (vi är bra på matte), 44x2=88, 22x2=44, så slutresultatet borde bli 88-44, 44 poäng plus. Tyvärr funkar det inte riktigt så i basket, och det gjorde det inte nu heller. Vi kommer ut och kastar bort boll efter boll efter boll och jag undrar om jag fick mina juniorer med mig ut på planen, för vi såg så små ut. Vi ägde första halvlek och nu funderade jag på att ta min andra timeout efter 3 minuters spel i tredje, OCH jag tar väldigt sällan timeouts i matcherna. Uppsala kom ut som ett helt annat lag och efter 5 minuter ledde de tredje kvarten med 4-11, de gjorde vad de ville med oss. Sedan tar Uppsala timeout (vet inte varför), men efter den så var det inget snack vem som ägde matchen, killarna kommer ut och kör lagbasket så det står härliga till. Vi jobbar för att få det bästa skottet för laget och det är också nu som Olof och Gabriel tillsammans med Arian stjäl matchen. Deras spel är enkelt, de bjuder inte på några turnover, de letar efter det absolut bästa skottet hela tiden och vi kliver in och VILL skjuta skotten. Det är vid de här tillfällena som man blir mer hejarklackledare än coach! Det är fantastiskt kul! Vi avslutar matchen med att vinna fjärde perioden med 26-8, nästan hela inbördesskillnaden i en period, härligt! Slutresultet blev 79-45.
Arian Nasser blir matchens lirare och det var välförtjänt. RJ Slawson var lika bra som vanligt, 19 poäng och 13 returer, Yannick Trott var duktig inte bara i försvar utan spelade enkelt och svarade dessutom för 7 poäng, Martin Engström gjorde 6 poäng men var bäst i +/- med 33 poäng plus. Alltså när han var inne vann laget med 33 poäng, det är inte dåligt.

Skribent: Tomas Roslund

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)