Hoppa till sidans innehåll

Måstematch mot Eskilstuna

08 DEC 2016 14:31
Under sista spelhelgen avgörs Högsbo herrars framtid. På söndag klockan fyra välkomnar Högsbo herrar duktiga Eskilstuna. En match som för Högsbos del blivit en måstematch.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2016 14:51

Herrarna förlorade efter två förlängningar senast mot Wetterbygden, ett Wetterbygden som fajtades för sin överlevnad i kampen mot SuperEttan. De hittade vägar igenom vårt försvar som tyvärr skadade oss gång efter annan då vår rotering inte fungerade som den gjort tidigare. Lägg till att Wetterbygden satte några hemska skott i slutsekunderna av både 24-sekundersklockan och slutsignalerna! Kul match att titta på (tror jag), mindre kul att se grabbarna förlora igen. Plus till Jonas Minges, Djaleel Ahamada och Gabriel Alvesol som jag tycker gör en helt ok match.

Matchen mot Eskilstuna blir tyvärr en måstematch för oss, vi kan inte gå in i SuperEttan med bara två poäng, vi behöver minst fyra om vi skall kämpa mot AIK, Djurgården, Köping, LF, Alvik, Eskilstuna… och ja, vem blir det mer… Wetterbygden, Trelleborg… Eos…? Det är tajt, det är roligt, det avgörs sista helgen, otroligt. Förra året satt vi säkert i båten med 11-0, i år har vi, resultatmässigt gått över förväntan, men vi har på sista tiden, eller egentligen efter Köpingmatchen slappnat av, trott att vi är bäst, att vi inte behöver göra hela jobbet, och fått stryk.

Eskilstuna kommer hit med BEHS´s största monster, Franck Kamdou, 203 cm och bara muskler (stackars våra centrar), han snittar 21 poäng och 12 returer, 26 i effektivitet, wow! Bröderna Lennartsson fyller på med storlek, Ramon Mirianidis (Mölndal) startar som pointguard och Hannes Widell är Eskilstunas energiknippe! Ett bra lag, ett lag som har spelare på alla positioner och framförallt ett monster inside! Senast vi spelade mot Eskilstuna så vann vi, men då hade vi RJ Slawson i truppen, han saknas lite!

Sista matchen innan jul och det är alltid skönt att ha en positiv känsla över jul än att man känner sig oroad och förbannad, det förstår nog alla. Jag tror att vi kan studsa tillbaka, men då måste vi spela som vi kan göra, inte som vi gjort de senaste två kamperna. Vi har försökt att ragga foul, ta bollen till korgen och koncentrarat oss på att ta kontakt istället för att koncentrara oss på att lägga i bollen. Vi har inte tagit våra öppna skott, vi har penetrerat den där extra gången för att vi har varit osäkra på oss själva, kom igen killar - ta skottet! Eskilstuna kommer vara bra! Men vi är bättre…eller?

Vi har fortfarande problem med våra skador, Olle Andersson har problem med knäna, Olof Lennartsson har problem med en stukad fot och vi saknar lite av Olle och Olofs intensitet och skott utifrån, hoppas att de kommer tillbaka snart!

På Katrinelundsgymnasiet kom en av handbollscoacherna till mig och frågade mig, hur tar du en förlust?
Jag blir jävligt tyst, jag har inte skrivit om matchen, jag är sur på alla runt omkring mig, jag är en jävligt dålig förlorare, men en sak jag lärt mig, det är att inte ändra på ett vinnande koncept, och vi har vunnit, vi behöver inte göra om anfallet eller försvaret, vi behöver göra rätt! Back to basic, gör om, gör rätt. Det sparar er andra coacher tid och hår, jag har slitit mitt i 13 år nu… Så, jag hoppas, att vi kan hitta tillbaka till ett spel, där vi letar efter varandra, istället för att försöka vinna matchen själv mot det andra laget, ett sätt som gör det jobbigt att möta Högsbo i 40 minuter, ett sätt som får oss att må bra, då kommer det att bli sköj att spela basket, kul att vara med varandra, roligt att se publiken jubla… det är vad jag hoppas!

Match: 16.00 söndag 11/12

Fet Kram och en riktigt GOD JUL & Fortsättning på året!

/ Jonas Fredrikson 


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)