Hoppa till sidans innehåll

Premiären i SuperEttan kunde slutat roligare

18 JAN 2017 12:03
Högsbos herrar gjorde till slut ett försök att vinna matchen nere i Trelleborg efter att ha varit efter under hela matchen. Max Johansson sätter en trepoängare för 74-74 med en minut kvar på klockan. Tyvärr räckte det inte - förlust 79-77.
  • Skapad: 18 JAN 2017 12:03

Som mest ledde Trelleborg med 16 poäng efter otroligt anfallsspel från både John Fitzgerald (22 poäng) och Papy N´diaye (26 poäng), men Trelleborg hade också Dennis Rodman aka Johannes Höök och Dennis Cooper aka Mario Cooper. Det blev för mycket för våra stolta Lejon, vi hade problem att veta eller hantera John och Papy och när vi väl fick de här herrarna att missa dök Höök upp och tog den offensiva returen, 8 offensiva totalt… bra gjort!

Vi var tvungna att ägna mycket attention på nr. 1 Papy och nr. 11 John, och när vi väl lyckades få andra att skjuta som kom Mario Cooper igång, 15 poäng totalt i matchen.

Högsbo då?
Lukas Brehm försökte så gott han kunde med sina 22 poäng, Jonas Minges skrapade ihop 13, Max Johansson 11, Filip Sjöström 10, Martin Engström 8, Gabriel Alvesol 6, Olof Lennartsson 5, Yannick Trott 2.

Det är helt ok att göra 77 poäng på bortaplan, då borde vi ha vunnit matchen om vi spelat försvar. VI måste spela försvar. Punkt! Om målet innan matchen är att ta bort två killar, så måste alla vara osjälviska och hjälpa till, tycker vi var ego, lata och mentalt svaga för uppgiften idag. Vi måste kriga för varandra bättre! Vi måste visa det andra laget att vi är tillsammans, vi visade det försent och det straffade oss idag. Hårt!

Det går inte att släppa in 42 poäng i första halvlek, inte mot något lag, inte mot Trelleborg, inte i Trelleborg. Läste någonstans att de var 19:e raka hemmavinsten för Trelleborg, inte dåligt!
Trelleborg förtjänade vinsten, de spelade bättre än oss idag, de ”lirade” ut oss, tyvärr!

Nästa match blir inte lättare, LF Future kommer på besök den 21 januari, nu på lördag - nya tag då! 


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)