Hoppa till sidans innehåll

Tidig seriefinal

14 NOV 2016 14:01
Vi står självsäkra men ödmjuka inför morgondagens utmaning. Motståndet står obesegrade Wetterbygden Sparks för.
  • Skapad: 14 NOV 2016 14:01

Wetterbygden Sparks är precis som vi obesegrade hittills. I laget finns förutom deras härförare och ledare på plan Jelena Krsmanovic också  ligameriterade Frida Jern och collegespelaren Jonna Raflund. Talangen och u-landslagsspelaren Ebba Sjökvist har tagit plats och visat framfötterna. Bössan Alice Jernberg vet vi sen tidigare är farlig. Det är ett lag som inte går av för hackor. Det spelar strukturerat och med en tydlig gameplan. På bänken sitter nämligen förbundskapten Francisco Pinto.

Wetterbygden har en uttalad ligasatsning och för bägge lagen är givetvis en vinst väldigt viktigt inför superettan. Då man tar med sig poängen mot de andra lagen som följer med dit. Jag törs säga att vi och Wetterbygden kommer att vara där. Trots att vi har fem matcher kvar att spela innan jul-breaket.

Vi har än så länge spelat en underhållande basket med mycket poäng framåt. Bra spridning på poänggörarna. Offensivt har vi många hot för Wetterbygden att hålla koll på. Ta bort det ena och vi tar det andra!

Förra säsongen stoppade Wetterbygden damernas framfart efter vår 14 matcher långa segersvit. Kan vi nu betala tillbaka med samma mynt och stoppa deras? Vi ska göra allt vad vi kan för att ta med oss en vinst. Gör vi vårt så bra som möjligt så ser våra chanser goda ut.

Vi har som sagt bara blivit bättre och bättre. Spelare som Ida Moberg (18p Helsingborg) Elin Ljungberg (20p igår) har visat sig ordentligt så här långt in i säsongen. Att ha en trygghet som Ieva tillbaka i laget gör mycket. Elin Söderström med sitt oerhört snabba skott blir hela tiden bättre och bättre. Astrid Fridell är ett stort utropstecken som har börjat denna säsong bättre än någonsin?
Nathalie Roslund är på väg tillbaka efter sjukdom och sträckning i låret, vilken kapacitet den tjejen besitter med sin oerhörda energi. Nu när Jelena är tillbaka på banan kan vi flytta ut henne på tvåan där hon är som allra bäst. Jag kan skriva om precis alla för är det något vi verkligen börjar bli är det ett lag där vi vinner tillsammans och har det jobbigt tillsammans. Vi hade tänkt att inte testa på att förlora tillsammans!

Matchen skall spelas och man är inte obesegrad som WB utan anledning.

Hjälp oss!

Trummor, hesa halsar och ett jäkla drag på läktaren hade varit helt underbart. Herrarna bjöd på otrolig show igår när de tog favoriterna Köping efter en rafflande match. Låt damerna bjuda på samma underhållning!

Nu kör vi!

Heja Högsbo!

Skribent: Andreas Johansson
Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)