Hoppa till sidans innehåll

Förluster och lärdomar under USM

29 NOV 2016 16:10
I helgen var det USM på fyra olika platser i Sverige för Högsbos DU17, HU17,DU19 och HU19 – tyvärr blev det förluster på samtliga platser.


- Vi var inte med på deras tempo och självförtroendet fick sig en knäck, säger HU17:s coach Fredrikson.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2016 16:41

Fyra lag från Högsbos del skulle ut i strid i helgen när omgång ett skulle avgöras i USM. Vinnaren från gruppen skulle gå vidare direkt till omgång tre medan förlorarna får spela omgång två.

Det var fyra lag som kämpade tappert men som inte räckte till och det blev förluster för samtliga lag.

HU19 var på plats i Borås:

- Inför helgen visste vi att det skulle bli tufft och tufft blev det, säger HU19 coach Carl Mattsson.

Första matchen mot Borås var hyffsat jämn men sedan rann det iväg de sista fyra minuterna och vinst för motståndarna med 20 poäng är ett faktum. Snäppet tuffare blev det när Malbas ångade igång och med utomordentligt spel var de på en helt annan nivå.

- Vi hade ett ihopplockat lag där flera aldrig spelat ihop tidigare och sista matchen mot Järfälla kommer vi aldrig riktigt igång. De ville vinna mer, säger coach Mattsson.


HU17 hade en grym träning torsdag kväll och såg fram emot USM-helgen i Södertälje. För lagets del var det viktigt att se om de gått framåt, vad de behöver öva på och vad man som basketspelare behöver förstå för att vinna basketmatcher.

- Första matchen var mot Alvik, ett springande Alvik som satte oss på plats. Vi var inte med på deras höga tempo, vi lirar inte så på västkusten. Tyvärr blev siffrorna väldigt stora, så självförtroendet fick sig en knäck, säger coach Jonas Fredrikson.

Match två mot Norrort hade HU17-killarna lärt sig läxan om hur viktigt det är att springa tillbaka i försvar. Trots Norrorts storlek (tre killar över två meter) hittade HU17 bra sätt att lösa deras flexcuts. När duktiga Lukas Gan får en lårkaka med åtta minuter kvar blir det tufft att stå emot Norrorts stora killar.
Match tre mot Södertälje blir en turnover-historia med hela 50 stycken från Högsbos sida och trots stor chans för vinst lyckas den slinka killarna ur händerna.

- Vi lär oss mycket på dessa matcher, säger coach Fredrikson. Det var en bra helg med mycket basket, vi kommer närmare varandra och fick se ligamatcher.

 

DU19 kämpade tappert under deras USM-helg.
DU19 vid gott mod trots tre förluster under USM-helgen

Uppe i Stockholm och Blackeberg kämpade DU19 tappert. Första matchen mötte de Dolphins. De hade några ligaspelare med mycket speltid och för Högsbo blev det kämpigt.

- Ligaspelarna hade bra skytte och tjejerna kämpade in i det sista men motståndarna var numret större i både fysik som teknik, säger coach Roger Bloom.

I Blackebergsmatchen var det ett mycket kompetent motstånd DU19 mötte. Blackeberg pressade hela matchen och var fysiska vilket ledde till många turnovers för Högsbos del.

- I andra och fjärde perioden spelade tjejerna mycket bra och positivt från matchen var att 10 av 11 spelare gjorde poäng. Helgens mvp från Högsbo blev Linda Karlsson, säger coach Bloom.

 

Hemma i Göteborg för DU17 var det också besvärliga matcher med Eos först ut.

- De var helt klart bättre och vann med stora siffror, här visade trots resultatet Saba, Irma och Maria en strålande attityd, föklarar coach Andreas Johansson.

Annat var det i match nummer två Lidingö.

- Tyvärr är matchen en enda stor besvikelse och vi lägger oss ner och dör tyvärr, säger coach Johansson och fortsätter: denna match hade kunnat bli mycket jämnare.

I match nummer tre visar DU17 en annan atttyd och är den match där laget spelar som bäst.

- Alla kämpar för varandra, toppen. Kajsa är en maskin, Ellica och Amanda är väldigt spännande 01:or och Minna spelade med bruten näsa i två matcher, säger Johansson och fortsätter:

- Jag hoppas att det inte är några huvuden i backen och att vi är fokuserade på att börja göra arbetet ordentligt. Tjejerna är motiverade och förstår att vi ligger efter de bästa och att vi måste börja jaga inför nästa omgång.


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)