Hoppa till sidans innehåll

Högsbo Basket inbjudna till Scania Cup

01 DEC 2016 16:47
Det var under tisdagen som den åtråvärda inbjudan dök upp. Högsbo Basket flickor 03 och pojkar 03 hade blivit inbjudna till Scania Cup för utomordentligt spel.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2016 16:52

 

Ungdomsturneringen Scania Cup är en av Skandinaviens största ungdomsturneringar och kallas också för den inofficella nordiska mästerskapen för klubblag.
Att få en inbjudan är en bekräftelse på att man som lag presterat oerhört bra under säsongen.

Södertälje Basketbollklubb som anordnar cupen har under flera år varit ledande på utveckling av ungdomsspelare och inbjudningsturneringen Scania Cup är kvalitetsmässigt en av de bästa.

Tjejerna är med Scania Cup för tredje året i rad och är ett lag i Sverigetoppen. I år har de gått till final i både Höstcupen och Telge Open och spelar även RM med överåriga.

Högsbos pojkar 03 har gått som tåget och vunnit mot alla svenska lag de mött det senaste året med undantag från Solna. Killarna som var med och spelade Scania Cup förra året och hamnade på en åttonde plats är revanschsugna.

- Det ger oss en möjlighet att utvecklas genom att möta de bästa lagen i vår åldersgrupp och det är också en klar målsättning med säsongen, säger tränare Mårten Lindström.

Scania Cup och det inofficiella NM går av stapeln i April i Södertälje.

Till flickor 03 har följande lag blivit inbjudna:

SBBK(Swe), AIK(Swe), Gammelstad(Swe), Haga(Swe), Högsbo(Swe), EBT(Fin), FoKoPo(Fin), Helmi(Fin), Pyrintö(Fin), HNMKY(Fin), Honka(Fin), Kouvot(Fin), BMS (Dk), Amager, (Dk) Hörsholm (Dk), Sisu (Dk) Ulriken (No), Grindavik(Ice)


Till pojkar 03 har följande lag blivit inbjudna:

SBBK(Swe), Fryshuset(Swe), Högsbo(Swe), Åkersberga(Swe), Täby(Swe), Hammarby(Swe), HNMKY(Fin), Honka(Fin), Kori-80(Fin), Pyrintö(Fin), Sykki(Fin), EBT(Fin), Horsens, (Dk) Virum (Dk), Hadsten, BMS (Dk), Oppsal (No), Stjärnan(Ice), KR(Ice).

För mer information: http://scania.cups.nu/2017,en/start


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)