Hoppa till sidans innehåll

Högsbos framtid kom sexa i Scania Cup

20 APR 2017 09:32
  • Skapad: 20 APR 2017 09:32

I gruppspelet inledde vi mot Horsens från Danmark. Det blev en svängig match där vi tog ledningen direkt, men sen tappade och låg dom mest under med 13 poäng. Då vände vi igen och tack vare 20 raka poäng från oss vann vi första matchen. I andra matchen mot Hammarby tog vi kommandot direkt och ledde med 30-4 efter första perioden. Kanske den bästa period vi någonsin har spelat. Därefter slår vi av på tempot men vi vinner lätt med ca 20 poäng. 

I kvartsfinalen väntade Fryshuset. Första perioden är helt jämn 12-12. I andra tappar vi fokus under några minuter och hamnar i ett 10-poängs underläge. Som mest ligger vi under med 13 poäng, men återigen jobbar vi oss ikapp i sista perioden. Med ca en minut kvar är Fryshusets ledning endast en poäng. Tyvärr orkar vi inte knyta ihop säcken utan vi förlorar med sex poäng. 

Dags för spel om plats 5-8. I första matchen mot Södertälje var det ett besviket, men revanschsuget lag som trots vissa problem med tändningen vinner med ca tio poäng. I sista matchen mot Virum så är all energi borta och förlusten är klar tidigt. 

Vi är sexa i Scania Cup. Det är jättebra! Det är det bästa ett killag från Högsbo gjort på många år. Vi är riktigt nära gå till semifinal och vi är näst bästa svenska lag. Vi har all anledning att vara nöjda!

Vi kommer tillbaka nästa år och då ska vi ha en medalj med oss hem!


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)