Hoppa till sidans innehåll

Bästa svenska laget i Scania Cup

20 APR 2017 09:53
Högsbos starka 03-tjejer gör turneringens bästa match mot Ulriken i matchen om bronspengen - tyvärr blev det förlust med 1 poäng. Dock gör tjejerna en grymt fin turnering i de Nordiska Mästerskapen och slutar fyra som bästa svenska lag.
  • Skapad: 20 APR 2017 09:53

Vi hamnade i samma grupp som Amager från Danmark och Gammelstad från Luleå.

Amager mötte vi i Köpenhamn på försäsongen i augusti där vi förlorade med 6 poäng. Den matchen började oerhört dåligt med 23-4 underläge efter första perioden men vi jagade ifatt och förlorade med 57-51. Vi var besvikna på oss själva att vi släppte så mycket första perioden och kände att vi tar dem nästa gång vi möts. 
Gammelstad mötte vi Telge open där vi vann med 20 poäng. 
Så känslan med lottningen var att vi hade alla möjligheter.

Första matchen Amager! 
Jämnt från början till slut och vi vinner med 1 poäng. 37-36. Samma känsla ändå som senast, vi kan bättre. Farlig känsla skulle det visa sig.

Gammelstad. Bra match av oss där vi kopplar grepp direkt och vinner med klara 63-40.

Gruppetta och direkt till kvartsfinal. I kvarten ställs vi mot Haga Haninge. Haga visade stor styrka då de totalt körde över AIK i åttondelen. Gruppen Haga spelade i var överlägset tuffast med BMS Herlev och Ulriken. Alla tre har kapacitet att vinna hela turneringen. 
Vi har mött Haga flera gånger tidigare och det är två lag som känner varandra väl. Både vunnit och förlorat. Senast var i finalen av Telge open då Haga körde över oss och vann med 30 p.

Vi gör en heroisk insats defensivt och trycker på hela matchen i anfallet. Vinst 45-38!

Semifinal. Amager igen! Amager gör en kanon kvart och slår ut finska maskinen HNMKY. När det står klart att vi får möta Amager igen är det många av oss som mentalt redan spelar final. Vi gör turneringens sämsta match mot ett bra och smart spelande Amager. Ledning med 20-19 i halvlek och matchen slutar 23-29. Tre poäng på en halvlek gör det svårt att vinna. Amager var klart bättre än oss. Nyttig men tråkig förlust!

Match om tredje plats.

Vi har ett bra snack på kvällen och börjar direkt att ladda om inför morgonmatch och kamp om bronspengen.

Ulriken åkte ut mot BMS i semin i en välspelad och tuff match.

Ulriken börjar bäst och går snabbt upp till 5-0. Vi spelar väldigt bra försvar och vill göra rätt i anfall men vi får inte i bollen. 14-3 efter första perioden. Vi har bestämt oss efter den mentala kraschlandningen i semin att vi ska kriga i fyra perioder denna matchen. 22-8 till Ulriken i halvlek. Tredje börjar med en snabb tvåa av Ulriken.

Ulriken som såg vår semi och mött oss tidigare försöker med samma koncept som Amager och täpper igen rejält i mitten och tar bort våra drives. Nu letar vi som lag andra vägar att vinna. Treor, PoR, Bra bollsving osv. Vi spelar fantastisk fin basket. Poäng efter poäng kommer vi ifatt och förbi en kort stund. 
Vi går bort oss i försvar och helt fel spelare får en öppen trea och den går givetvis i. Inget av lagen gör mera poäng. Förlust med 36-35.

Hur vi tar oss upp från semin och trots tuff inledning på matchen, fortsätter vi som lag och nöter på. Krigandet och hjärtat laget visar upp är stort!

Sett över hela turneringen spelar vi väldigt bra försvar och släpper in som mest 40 poäng.

Tjejerna har gjort en toppen turnering och slutar fyra i årets Scania Cup.

BMS vinner finalen mot Amager med 53-41 och Ulriken blir alltså trea.

Om Tobbe kan vara tyst så kanske man kan sova resan hem!

Heja Högsbo!!


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)