Hoppa till sidans innehåll

Regionsresultat: "Känns jättebra att gå vidare!"

30 JAN 2017 10:54
Efter regionslägret som arrangerades för några helger sedan har nu resultatet kommit – nio högsboiter är vidare till läger tre.
"För mig betyder det att jag kan visa vad jag går för och att jag kan bli något om jag tror på det," säger Tova Sellberg.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2017 15:11

Regionslägrer två som arrangerades i Helsingborg innehöll många tuffa träningar. Nu är resultatet här. Läs vad tre av tjejerna från Högsbo som är vidare har att säga.


Hur känns det?

- Det kändes bra att gå vidare. Det är roligt att folk tycker jag va bra för jag är inte bra på att se det själv, Wattah Kemoh

-Det känns jättebra att komma vidare. Jag var tyvärr sjuk under läger två som var nu men jag får komma på läger tre ändå, Anna Lindqvist.

-För mig betyder det att jag kan visa vad jag går för och att jag kan bli något om jag tror på det. Jag är väldigt glad över att jag presterade så bra att de tog med mig till nästa läger, Tova Sellberg.


Vad innebär det för dig personligen?

- Jag tycker att det är jättebra med region. Det är ju såklart en möjlighet att kunna bli uttagen till region och ungdomslandslag men man lär sig otroligt mycket på lägren. Efter region tänkte jag på basket och träningen på ett helt annat sätt och det ska bli jätttekul att få möjligheten att åka igen, Anna Lindqvist.

- För mig innebär det att jag har möjlighet att visa vad jag går för och jag har lovat mig själv att vara med på varenda läger jag blir kallad till, Tova Sellberg.

Vad är det bästa med lägret?

 - Det bästa med lägret var att få träna och spela mot andra som man vanligtvis brukar spela mot, Wattah Kemoh

- Man lär sig mycket om hur man tex ska läsa spelet och hur man ska röra sig men också hur man ska ta hand om sin kropp för att kunna träna hårt, Anna Lindqvist.

- Jag tycker det är jätteroligt att få träffa sina kompisar från de andra lagen och att få lära känna nya personer också, Tova Sellberg.


Vad är det svåraste med lägret?

- Det svåraste var nog att lära sig alla de nya olika spelen, Wattah Kemoh.

- Jag tycker det svåraste med lägret är att läsa försvaret och veta hur man ska röra sig när det går fort. Det är också svårt att gå upp tidigt på morgonen, Anna Lindqvist.

- Att komma ihåg de alla nya spelsätten till den sista träningen var svårast för mig, för de är alla nya som man inte känner igen från sin egen klubb, Tova Sellberg.

 

Förutom Wattah Kemoh, Anna Lindqvist och Tova Sellberg gick följande från Högsbo vidare till nästa regionsläger: Sanna Hollander, Johanna Ringh, Ida Syrén, Natalia Palmer, Mattias Johnson och Anton Svensson.

 

Regionsläger nummer två arrangerades på sex olika platser för Sveriges basketframtid, högsboiterna befann sig i Helsingborg. 15-åringarna blir under processen instruerade i hur man bäst styrketränar, har teori, tränar kondition samt utvecklar sitt basketspel. I slutet av året är det dags för Miki Herkel Cup där de tolv bästa från varje region är med.
Totalt var det 545 spelare från 74 olika klubbar i hela Sverige med 55 regionscoacher sammanlagt.

 


Epost: Adressen Gömd

Instagram @hogsbolions

Tagga #hogsbolions

Postadress:
Högsbo Basket - Basket
Ängåsvallen
42147 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0733356564
Fax: 031291828
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Högsbo Baskets samarbetspartners

Swedbank

 

stena-line_logo

stiftelsen_dunross

Frejs Revisionsbyrå

Voxalylogga

Idrottens Bingo

stadium

scandic_logo

Fokus-Frörening-Logo-2015-fylld (1)