Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Historia"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Historia


1947


Onsdagen d. 19 november 1947 samlades ungdomar från Härja, Utvängstorp och Vättak i församlingshemmet i Härja för att diskutera ett förslag från komminister Palmlöv om bildandet av en ungdomsklubb. Det utmynnade i att en förening bildades och man kom överens om att namnet Hökensås UngdomsRing var det bästa av namnförslagen till föreningen. En styrelse valdes där helt naturligt Gösta Palmlöv blev ordförande, sekreterare Uno Karlsson, kassör Gösta Cronholm, materialförvaltare Nils Andreasson. Övriga i styrelsen var Gösta Gustavsson, Arne Sundh, Margit Dahlqvist, Gunvor Platin, Ragnhild Carlsson, IngaLill Kjellander, Siv Nilsson och Inga Johansson. Grimmestorps egendom ställde mark till förfogande.

 

 

1948


Hökensås UngdomsRings första årsmöte hälls i februari och då hade föreningen fått 54 medlemmar registrerade. De beslut som fattades var bl.a. inköp av fotboll och tidtagarur, diskus och slungboll, samt anordnandet av ett lotteri om 400 lotter à 50 öre styck.

Medlemsavgiften bestämdes till 1 krona.
Inga nyheter är skapade

Information

 

HUR står för Hökensås Ungdomsring som är en friidrottsförening som finns i Tidaholms kommun. Klubben har även en Terräng- och Skidsektion.

-------------


Är du intresserad av att börja träna med oss är du välkommen att kontakta Ulrica Blomberg på telefon 0739-306294 eller Erika Klahr på telefon 0709-299709. Titta också i kalendern för träningstider.

Postadress:
Hökensås Ungdoms-ring - Friidrott
Härja Ålekärr 8
52291 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 0739-306294
E-post: ulricablomberg@gmail.com

Se all info