Hoppa till sidans innehåll
USM 2015

Linus Persson svensk ungdomsmästare

23 FEB 2015 06:12
Höörs BK har varit på USM i Västerås med fyra brottare, Albert Åkesson, Noah Ekberg, Emilio Ekberg och Linus Persson. Linus Persson blev svensk ungdomsmästare i 100kg och Emilio Ekberg kom fyra i 69kg.
  • Skapad: 23 FEB 2015 06:12

Albert och Noah fick var sig två matcher i 54kg respektive 63 kg.

Emilio ung 69kg var nog den brottare som fick flest matcher i hela turneringen. Emilio vann fyra matcher på lördagen, på söndagen började han tävlingen med en tuff match som hann vann med poängen 10-8. Direkt efter i pool-finalen fick han en utvilad Daniel Mårtensson, orken höll inte och Emilio förlorade, 20 minuter senare fick han möta Oliver Larsson i bronsmatch. Det blev en tuff lottning och totalt 7 matcher och en fjärdeplats för Emilio.

Linus Persson gick sin första match på söndag morgon vilken han vann i första perioden på krysstag. På finalpasset gick Linus första matchen, två krysstag/fall och Linus är svensk ungdomsmästare i 100kg.

Vi hade stora förhoppningar på att ha två brottare i final och två medaljer, och som Emilio brottades var han värd en medalj, men allt kan hända i brottning och nu blev det en medalj, Guld till Linus. Stort Grattis!

Skribent: Nicklas Persson

Postadress:
Höörs BK - Brottning
Tvärgatan 1
24332 Höör

Kontakt:
Tel: +
E-post: This is a mailto link

Se all info